Lieze leeft

De boekskes

Voor mij is woensdag boekskesdag. Niet op dinsdag zoals op de radio, als ze lachen met de foute nieuwtjes uit de roddelblaadjes, maar een dagje later als de Libelle bij mij in de brievenbus valt. Ik kreeg het eerst als cadeau van mijn ex-collega’s en toen het toenmalige abonnement afgelopen was, leek het me toch wel fijn om het verder te zetten. Zelfs toen mijn schoonbroer zich overlaatst hardop afvroeg of Libelle geen boekje is voor oudere vrouwen (ik voelde me niet aangesproken). Want de magazines die zogezegd wel bij mijn leeftijd passen, die lees ik niet meer zo graag. Flair bijvoorbeeld, dat zou nog voor de begin-dertigers zijn. Maar mijn Flair periode is lang voorbij. Ik heb hem laatst wel nog eens gekocht en zie hem soms nog wel eens bij vriendinnen, maar dan erger ik me mateloos aan het feit dat er alleen maar over seks wordt gepraat. Alsof dat het enige is waar jonge vrouwen mee bezig zijn. Dan vind ik Libelle net iets gevarieerder.

Ik heb altijd wel iets gehad met boekskes. Ook al verandert het soort dat ik lees, al sinds ik puber was, ging ik vaak mijn voorraadje inslaan. Toen was het nog voor mijn collectie. Ik was namelijk zo gek van Boyzone dat ik elk artikel moest hebben dat van hen verscheen. Toen ze destijds splitten had ik een slaapkamer tot aan het plafond beplakt met posters en een grote doos vol foto’s en interviews. Tot vorig jaar kon ik zelfs niet over mijn hart krijgen om ze weg te doen.

En nu hou ik vaak nog dingen bij uit de magazines die ik koop, meestal recepten. Die steek ik dan mooi in een map om daarna nog amper boven te halen. Wel met het voornemen om de zoveel tijd dat ik ze nu echt eens ga proberen te maken. En natuurlijk hangt een deel van de boekskes te pronken op mijn vision board. Elke keer als ik iets nieuws tegenkom dat er bij kan passen, dan haal ik de schaar en lijm boven en plak ik het er bij.

En hou het stil, maar af en toe dan laat ik me eventjes gaan en koop ik zo’n pakketje met een aantal magazines om zo heimelijk toch ook de echte roddelboekjes te kunnen lezen ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s