Lieze blogt

Waarom ik LeveLieze ben

Dat ik mezelf veel meer op de eerste plaats moest zetten. Dat vertelde mijn coach mij me begin vorig jaar (en waarschijnlijk al een aantal keer daarvoor ook, maar toen wilde ik het nog niet horen). Want alles begint altijd met jezelf graag zien en dan pas de rest. En ik mocht dan wel denken dat ik al heel goed bezig was met mijn persoonlijke ontwikkeling, een aantal dingen in mijn leven gaven heel duidelijk aan dat dat niet zo was.

Maar hoe doe je dat nu, jezelf op de eerste plaats zetten? Want het is wel makkelijker gezegd dan gedaan. Dus begon ik tips te lezen, over hoe je nee kan zeggen tegen andere om ja te zeggen tegen jezelf en over hoe je minder moet aantrekken van wat andere van je denken. Maar ook dat je door hele kleine dingen kan herinnerd worden aan veel grotere dingen, zoals je paswoord zo kiezen dat je dagelijks een bepaalde affirmatie moet typen. En toen begon er een zaadje uit te komen. Want als ik een blog had waar ik mezelf gewoon helemaal in the picture zou zetten, dan zou ik mezelf heel vaak op de eerste plaats kunnen zetten. en als ik er nog een klinkende naam aan gaf, dan zou ik elke dag zien dat ik helemaal goed ben en gevierd mag worden. Omdat LeveMezelf voor mezelf toch niet helemaal goed klonk, werd LeveLieze geboren.

Hoe hebben jullie je blognaam verzonnen? Leuke verhalen altijd welkom.

5 gedachten over “Waarom ik LeveLieze ben”

 1. Leuk om te lezen waar de naam van jouw blog vandaan komt. Over mijn blognaam ‘simply me diary’: gewoon (simply) een blog over mezelf, waarin ik beschrijf wat ik meemaak en hoe ik me voel. :)

  Like

 2. Hoewel de aanleiding misschien niet de leukste is (want verdorie: waarom is het toch zo moeilijk om onszelf graag te zien?), vind het wel heel mooi dat je er zo’n vrolijke en positieve blognaam uitgehaald hebt! En ook: wat een briljant idee eigenlijk, die affirmerende paswoorden!

  En i.p.v. hier de ganse uitleg te doen, ga ik, als je dat goed vindt, gewoon eens een berichtje schrijven over waarom ik de blognaam heb ik die heb!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een goed plan, dat positieve er stiekem tussen steken!
  Mijn blognaam komt van recycle – gecombineerd met mijn naam (Saar), omdat ik veel met recyclage etc bezig ben. En ik vond het wel leuk klinken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s