Lieze leeft

Mijn plek onder de zon

 

Welke horrorverhalen ik ook hoor van anderen, ooit wil ik aan een bouwavontuur beginnen. Dat is iets waar ik al lang mee rondloop. 20 jaar geleden al keek ik supergraag naar bouw- en verbouwprogramma’s en droomde ik van hoe mijn huis er later uit zou zien. En had ik helemaal mogen kiezen, dan was dat huis er al lang geweest. Maar soms staat het leven gewoon een beetje in de weg.

De plannen werden al een paar keer concreter, toen er in mijn vorige relaties gepraat werd over samenwonen en de toekomst. Maar zoals jullie weten, ben ik op dit moment weer alleen en is er dus geen partner om mee te bouwen. En daarom begin ik er meer en meer over te denken om het zelf te doen. Niet zelf bouwen natuurlijk, maar wel om alleen aan dat avontuur te beginnen. Ik heb de luxe dat ik me over de financiële kant niet al te veel zorgen hoef te maken. Maar dan nog vind ik het een moeilijke keuze.

Want het zal eerst en vooral echt een groot avontuur zijn. Wie weet wat er allemaal op me afkomt. Al die keuzes om te maken en werken om op te volgen. Het is toch anders als je alleen bent en zeker als je ook totaal geen technische kennis hebt, maar wel die dingen in de gaten moet houden. En dat is dan nog maar alleen het praktische aspect. Ook emotioneel vind ik het een grote beslissing. Bouwen was altijd een droom die ik had om te verwezenlijken samen met een partner. Als ik het alleen doe, dan voelt het ergens als die droom opgeven. En wat als ik nu mijn droomhuis bouw en dan mijn droomvent tegenkom die mijn droomhuis helemaal niet zo ok vindt. Of wat als ik dat huis bouw en nooit een gezin heb dus daar dan alleen zit in een leeg droomhuis. Nog heel wat obstakels in mijn hoofd dus.

Ik hoef niet dadelijk te beslissen. Ik woon graag waar ik nu woon. Maar het is toch niet helemaal van mij zolang ik blijf huren.

Zouden jullie de stap durven zetten?

 

8 gedachten over “Mijn plek onder de zon”

 1. Ik wist één ding zeker: bouwen wil ik nooit of te nimmer doen. lijkt me de totale hel!
  we hebben intussen wel een huis gekocht, dat vond ik al spannend genoeg…

  Like

 2. Wij hebben alle 3 gedaan! Eerst gehuurd, dan gebouwd en dan gekocht!
  We zijn het gelukkigst waar we nu wonen en zouden het allemaal zo opnieuw doen.
  Als je het financieel kan, waarom zou je dan niet de stap wagen die je wil? De partner die je tegen zal komen kan die keuze alleen maar respecteren!
  :)

  Like

 3. Ik ga mee met Falderie: wou ook nooit zelf bouwen. Wij hebben gekocht (en verbouwd LOL).
  Als jij het ziet zitten, waarom niet? Sleutel op de deur is misschien wel een optie, zo moet je niet zelf achter iedereen zijn vodden aanzitten.

  Like

 4. Moest heet financiële aspect geen probleem zijn voor mij, dan had ik het ook al lang gedaan. Je moet je eigen dromen volgen, niet die van een ander. Als ik naar een ander had geluisterd, had ik nu zo geen fantastische dochter.

  Like

 5. Wij hebben wel gebouwd, en dat was een groot avontuur. Het voordeel is dat je alles zelf kan kiezen (van de indeling tot de afwerking), maar dat het best zwaar is als je net zoals wij veel zelf wil doen (zowel mee helpen op de werf als de volledige opvolging). Maar elke keer als we van vrienden of familie verhalen horen over vocht of verzakkingen of extra kosten bij een verbouwing zijn we toch altijd blij dat we de stap genomen hebben…
  Als het financieel kan alleen zou ik er ook voor gaan. Je kan alles in je eentje kiezen, zonder met iemand rekening te moeten houden. Maar probeer je wel te omringen met mensen die er wat van af weten, als je zelf niet van alles op de hoogte bent! Succes met het doorhakken van de knoop!

  Like

 6. Lastige vraag. Aangezien ik een partner heb en denk ik niet echt alleen zo’n stap zou durven zetten. Wij zouden, als de kans er was een eigen huis bouwen. Alleen het geld is er niet voor, dus gaan we een nieuwe woning betrekken en deze geheel verbouwen naar onze eigen smaak. Maar eerst wachten op die ene echte koper.

  Succes! Huren is inderdaad niet geheel van jezelf, kopen is dan toch fijner! Wij hadden het geluk dit gelijk te kunnen doen, vanuit huis. We wonen hier alweer bijna 8 jaar heel fijn maar willen toch graag die mooie eengezinswoning.

  Geliked door 1 persoon

 7. Als ik het geld zou hebben, absoluut.

  En weet je … als die droomvent jouw droomhuis zo ontzettend niets vindt, is hij uiteindelijk niet je droomvent denk ik. Want als ik het zo lees is het nogal een grote droom van je, dat zelf een huis bouwen. Het is voor jou belangrijk, en een toekomstige partner zal in ieder geval moeten kunnen leven met iets wat voor jou zo belangrijk is.

  En stel dat je ooit in een leeg huis zit – dan zijn er volgens mij nog zoveel andere opties om je huis te vullen. Wie weet krijgt je zus dan geweldige kinderen, en komen er regelmatig neefjes en nichtjes logeren. Of zo. En die relatie en kinderen staan los van of je in een huis woont waar jij gelukkig van wordt, als je alleen blijft, ben je dat in je huurhuis net zo goed.

  Het is waarschijnlijk zwaar, aan de andere kant kan je ook overal hulp inroepen. Ook als je samen bent kan je niet alles zelf doen.

  Ik ben dus van het kamp ‘doen!’ ;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s