Lieze leeft

Waar je huis woont Tag

Ik loop een beetje achter, want het is al een hele tijd geleden dat ik deze tag tegenkwam op Bloglovin. Maar het is niet alsof deze verouderd wordt, dus vind ik dat ik hem best nog kan invullen. Hij is oorspronkelijk gemaakt door Hare Maristeit en al door heel wat andere bloggers ingevuld. Nu is het dus mijn beurt.

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon in Geel en ben daar inderdaad geboren en getogen. Op mijn 24e ben ik er wel een tijdje vertrokken. Ik vond het tijd geworden om alleen te gaan wonen. Omdat ik toen in een andere stad in de evenementensector werkte waarin de uren niet altijd nine to five zijn, en ook wel omdat ik een beetje een nieuwe start wilden maken, trok ik weg uit Geel en ging in Hasselt wonen.

Niet zo lang na mijn verhuis, verloor ik echter mijn job, maar bleef ik wel in mijn appartementje wonen.Ik woonde immers wel graag in Hasselt en begon er stilaan een sociaal leven op te bouwen. Na een tijdje leerde ik mijn toenmalige vriend kennen en had ik een goede reden om in Limburg te blijven. Samen met hem verhuisde ik nog naar zijn huis in Tongeren maar die verhuis was minder succesvol. In Tongeren heb ik me nooit echt thuis gevoeld. De mentaliteit was er helemaal anders, ik kende er niemand en ik was ver van huis. Toen de relatie op de klippen liep, was het dan ook al snel duidelijk dat ik niet in Tongeren zou blijven en trok ik terug naar mijn roots.

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Ja absoluut. Toen ik wegtrok op mijn 24e, had ik het gevoel dat ik Geel graag wou achterlaten omdat ik ergens anders met een schone lei wilde beginnen. De jaren ervoor had ik te kampen met een depressie en ik vond het moeilijk om mijn plaats te vinden. De meeste van mijn vriendinnen waren na hun afstuderen gaan samenwonen en aan de volgende fase in hun leven begonnen en ik niet.

Maar op het moment dat het echt moeilijk ging, merkte ik dat het toch de mensen waren die al heel lang in mijn leven zijn, wiens steun ik wilde en kreeg. Ik heb er dus nog geen spijt van gehad dat ik terug ben gegaan. En het doet deugd om soms vriendinnen ook te horen zeggen dat ze blij zijn dat ik terug dichterbij woon. Ik vind het leuk om terug in een vertrouwde omgeving te zijn, waar ik veel dingen ken van vroeger. Maar het zijn toch vooral de mensen die het thuis maken.

3. Wil je hier blijven wonen?

Ik zie me eigenlijk niet meer verhuizen. Of misschien nog net naar een van de buurgemeentes, maar niet meer ver weg. Ik sta daar vaak bij stil als het gaat over een partner zoeken. Ik hoop eigenlijk om iemand van onder de kerktoren tegen te komen of toch iemand die het ziet zitten om mee hier te komen wonen. Zeker omdat er nog een mooi stukje grond op mij ligt te wachten.

4. In wat voor een soort huis woon je?

Dat is een beetje een specialleke. Ik woon namelijk in een beschermd monument. Een gebouw dat door de stad zo’n 10 jaar geleden helemaal werd gerenoveerd en nu verhuurd. Het is dus een charmant bakstenen huisje met oude balken en parketvloer. En dat allemaal gewoon in het centrum, dus dicht bij alles. En nog met een tuin ook. Ik woon hier heel graag, maar ik droom wel nog van een eigen huis (dit huur ik).

DSCN0270.JPG

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Geel doet best wel moeite om heel wat te organiseren, het is dus een behoorlijk levendige stad. Voor de jaarlijkse kermis Palmemarkt en de kerstmarkt zijn momenten dat iedereen er bij wil zijn. En ook al is het een beetje aan het uitsterven, de geschiedenis van de gezinsverpleging blijft wel een heel mooi verhaal. Zo gaat hier immers de legende van de heilige Dimpna. Deze Ierse prinses vluchtte van haar krankzinnige vader, belandde in Geel, maar werd hier door haar vader en zijn soldaten gevonden en vermoord. Sindsdien is ze de patroonheilige van de geesteszieken, waardoor heel wat pelgrims naar Geel kwamen en van daaruit ontstond het psychiatrisch ziekenhuis. De patiënten die er niet al te slecht aan toe zijn, werden jarenlang opgevangen in gastgezinnen die hen opnamen als één van hen. Deze traditie bestaat nog altijd, al is het in veel mindere mate dan vroeger.

Het stomste is het verkeer, maar is dat niet overal? Ik woon gelukkig in het centrum en kan mijn auto vaak laten staan, maar aan de andere kant van de stad geraken met alle eenrichtingsstraten die ze hebben ingevoerd is geen sinecure. Ik heb er jaren over gedaan om een beetje te weten hoe je best rijdt.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Ik zou dus eigenlijk het liefst in Geel of omstreken wonen. Omdat daar nu eenmaal mijn beste vrienden en familie wonen. Al heb ik in Hasselt ook altijd graag gewoond: de Limburgse gastvrijheid, nieuwe vrienden, alle voordelen van een grote stad maar wel nog het gevoel van een kleine stad. Het zou dus geen straf zijn om daar terug te gaan wonen, al zou het fileprobleem dan wel weer groter worden.

Op gebied van woning ben ik niet zo veeleisend denk ik. Ik hou wel van de hoeve/pastorijstijl. Als het even kan, zou ik dus graag nog bouwen op de grond van mijn familie, maar dat zou een gezinswoning moeten worden dus dat is mijn grootste wens voor mijn toekomstig huis: dat er een partner en kinderen in rondlopen.

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Er zijn de laatste tijd wel wat nieuwe restaurants opengegaan hier. Dé hotspot op dit moment is volgens mij het nieuwe hamburgerrestaurant Eskobar. Ik ben er zelf nog niet geweest (komt normaal gezien snel verandering in). Maar ik zie het toch bij heel wat mensen op social media passeren, dus ik ben heel benieuwd.

 

 

7 gedachten over “Waar je huis woont Tag”

  1. Superleuke tag! Zo leuk dat je in een beschermd monument woont, ben superbenieuwd nu wat de achtergrond ervan is! Al snap ik natuurlijk wel dat je dat misschien niet per se hier wilt delen :-)

    Ik hoop mee voor jou dat je droomhuis mét partner en kinderen waarheid wordt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s