Lieze leeft

Het meisje op de trein

Spannende dingen zoals het meisje op de trein uit het gelijknamige boek en de film die deze week uitkomt, heb ik gelukkig nog niet meegemaakt. Maar met de trein reizen geeft je inderdaad wel de kans om rond te neuzen in de achtertuin van de mensen. Niet lang natuurlijk, want de trein is meestal zo voorbij, maar overlaatst moest de trein om één of andere reden traag rijden en had ik tijd genoeg om me door enkel dingen te laten verbazen.

instagramcapture_c21d0523-c7b4-45ae-9da0-6f53a95be939

  • Waarom zou je de kerstversiering terug opbergen als je zoveel moeite hebt gedaan om al die lichtjes op te hangen? Gekleurde lichtjes en ballen en september, moet gewoon kunnen, toch?
  • We hadden een mooie nazomer en blijkbaar willen veel mensen daar zoveel mogelijk van genieten. Belgen blijken veel meer buitenmensen te zijn dan ik dacht, want er zaten nog heel wat mensen buiten te eten, aperitieven of werken. Wat me deed denken dat ik dat misschien ook gewoon meer zou moeten doen.
  • De treinsporen mogen er dan altijd vuil en grauw uitzien, eigenlijk groeit er best veel groen en bloemenpracht in de stations en langs de treinbilzen. Vooral de klaprozen vielen me op deze zomer, maar ook heel wat andere mooie bloemen.
  • Ik zou het nooit moeten hebben, want met ons Belgische weertje kan je het volgens mij niet zo heel vaak gebruiken, maar het verbaasde me hoeveel mensen er een zwembad in de tuin hebben. Nu ik dat weet, moet ik misschien toch zo iemand aan mijn vriendenkring toevoegen ;-)
  • Ik snap ondertussen ook waarom er een website is onder de naam Ugly Belgian Houses.Want jongens, we hebben er wel een aantal hoor. Zijn het mensen die een blinde architect hadden? Of wilden de bouwvakkers wraak nemen voor iets? En soms heb je huizen die er best ok uitzien, maar dan ontsiert worden door zonnepanelen. Maar wel de ideale manier om te zien hoe ik het zeker niet wil doen.

Jullie al gekke dingen gezien vanuit de trein?

 

2 gedachten over “Het meisje op de trein”

  1. Als ik voor een opleiding af en toe naar Brussel moet, valt het me elke keer op dat Belgen iets hebben met “koterijen” in hun tuin planten. Echt foeilelijk, al denk ik dat het nu wat strenger wordt aangepakt! 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s