Lieze overpeinst

Het allegaartje (3)

Oei oei, dat gaat hier niet goed. Overlaatst schreef ik ergens dat ik dit jaar 150 blogberichten wou schrijven (dus 3 per week met een paar keer ruimte om te brossen), maar ondertussen is dit al de 2e week dat ik dinsdag heb overgeslagen. Och ja, het jaar is nog jong, tijd genoeg om in te halen en anders is het ook maar zo. Ik had nochtans goede intenties om een aantal dingen vooruit te schrijven, maar zondag was ik echt te ziek om na te denken over blogjes voor de komende week. En daarom vandaag dus nog eens een allegaartje.

Wat is dat eigenlijk met verkoudheden? De persoon die die heeft uitgevonden, mag regelrecht naar Guantanamo gestuurd worden hoor. Je zit met een kop vol snot, hebt de energie van een vod, maar je bent wel niet echt ziek. Nu had ik de eerste dagen wel echt koorts, maar ondertussen is die weg en loop ik terug rond met een neus die alleen opengaat als ik mijn vriend neusspray er bij haal en die er behoorlijk rood uitziet omdat ik wel blijf snuiten maar dat eigenlijk gewoon pijn begint te doen.

Naast verkoudheden, komt er de laatste tijd ook iets anders op mijn pad. Bandenspanning namelijk. Klinkt raar, ik weet het, maar ik heb al een tijdje het gevoel dat mijn band niet helemaal hard staat zoals het moet. Ik zou er eens naar moeten kijken, maar dat komt er dan nooit van (allee, kijken heb ik al wel gedaan, maar op het oog zien doe je dat niet he). Nu is er tegenwoordig op de radio een spotje dat wijst op het belang van je bandenspanning checken. Dus daar zag ik al een beetje een teken in. En toen ik gisteren dan ook nog eens een blog las die er over begon, kon ik er helemaal niet meer rond. Dit weekend maak ik er werk van. Als het lukt, want dat is eigenlijk de reden dat ik het nog niet gedaan had, ik heb schrik dat ik ga staan sukkelen.

Gisteren merkte ik trouwens voor de eerste keer dat het terug gewoon nog licht is om vijf uur. Zo tof dat je buiten komt op het werk en het nog niet donker is (dat was het wel tegen dat ik thuis was, maar dat is bijzaak). Is dat eigenlijk al lang aan de gang? Want ik merkte het pas gisteren. Ik begon me spontaan even af te vragen of ik de laatste tijd niet te veel heb overgewerkt. Maar dat terzijde, het geeft toch altijd weer wat extra energie. Nog eventjes en het is terug lente. En dan is het gedaan met die stomme verkoudheden.
 

 

 

4 gedachten over “Het allegaartje (3)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s