Lieze leeft

Inspiratie van de dag

’s Morgens in de auto luister ik altijd naar MNM (’s avonds trouwens ook). Peter Van de Veire maakt dan het mooie weer en praat over vanalles en nog wat. Zeker als ik naar Antwerpen moet rijden, heb ik tijd genoeg om een heel stuk van de ochtendshow mee te pikken. Zo ook vorige week.Op een gegeven moment was er een discussie tussen Peter en zijn sidekick Julie. En ik dacht direct: oh interessant onderwerp om een blog over te schrijven. Leuk, hoe inspiratie zich op allerlei soorten momenten kan aanbieden. Nu is er wel een nadeel als die inspiratie komt als je achter het stuur zit. Je kan ze dan namelijk niet opschrijven. En hoe enthousiast ik was over die potentiële blogpost, toen ik op het werk aankwam was ik helemaal kwijt waarover ik zo graag wou schrijven. Ik was nochtans vlakbij toen het idee in me opkwam. Maar 10 minuten later was de inspiratie weg. En ik weet ondertussen nog steeds niet wat het was.

 

Ik probeer het meestal zo goed mogelijk te registreren als ik inspiratie heb. Vroeger vooral door een krabbel in mijn agenda, tegenwoordig meer door Evernote te gebruiken op mijn telefoon. Al is dat ook niet feilloos. Want soms schrijf ik dan in 2 woorden een blogidee op waarvan ik later totaal niet meer weet wat ik er mee wilde doen. Ik laat ze dan maar staan, hopend dat de initiële inspiratie nog terugkomt. Of dat er inspiratie komt die nog beter is dan wat ik er in eerste instantie mee had bedoeld.

En zo zorgt het verlies van iets dat je inspiratie gaf, ineens toch weer voor nieuwe inspiratie voor een blogpost. De cirkel is rond :-)

 

8 gedachten over “Inspiratie van de dag”

  1. Je zou die uitzending ook kunnen herbeluisteren via de MNM website, wie weet komt het dan toch nog als vanzelf terug…;-) ? In elk geval, het is voor mij ook herkenbaar dat van ‘inspiratie krijg je altijd en overal’ en ook nu weer graag komen lezen, Lize.

    Geliked door 1 persoon

  2. Geen idee wat MNM is, maar ik herken wel je blog. Je weet nooit wat je om je heen hoort/leest/opvangt. Ik heb daarom altijd een klein boekje bij me om aantekeningen in te maken. Omdat ik dan ook weer van ouderwets schrijven houd :). Misschien voor de volgende keer in zo’n geval een geluidsopname maken? Dan heb je het ook :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s