Lieze leeft

Groene vingers gezocht

Toen ik op zoek was naar een nieuwe woonst, vond ik het belangrijk om buiten te kunnen. Niet dat ik zo’n extreem buitenmens ben, maar het idee om geen tuin of terras te hebben, dat was toch een beetje een afknapper. Uiteindelijk kwam ik op dat gebied super goed terecht. Ik heb een behoorlijke tuin, die ik deel met 2 buurvrouwen. Een tuin die we niet zelf hoeven te onderhouden, dat wordt voor ons gedaan. Alle voordelen dus en geen nadelen, zalig!Ook in en rond het huis vind ik het wel leuk om wat groen te hebben. Op zaterdag ga ik al eens naar de markt om bloemetjes te halen of ik breng ze spontaan mee van de winkel. Eigenlijk nog het liefst snijbloemen, ook al weet je dan dat ze maar een tijdje goed gaan blijven. Maar daar weet je het tenminste van. Bij plantjes in pot hoop je dat ze wat langer overleven, maar dat lukt me vaak ook niet.

Overlaatst probeerde ik het nog eens, om bloemetjes voor de deur te zetten. Maar ondertussen staan ze er wat troosteloos bij. Geen idee hoe het komt. Te veel water of te weinig water? Te veel zon of te weinig zon? Te koud of te warm? Ik ken er helemaal niks van. Ik probeer maar wat laatste zorg toe te dienen in de hoop dat ze toch nog terug wat meer tet leven komen, maar dat is al vaker mislukt dan gelukt. Gelukkig maar dus dat de rest van de tuin wel door iemand anders onder handen wordt genomen. Die vingers zijn duidelijk groener dan de mijne.

 

4 gedachten over “Groene vingers gezocht”

  1. Oefening baart kunst! Vroeger kreeg ik een cactus dood, maar tegenwoordig staan er verschillende happy plantjes in ons huis :) Ik denk ook dat ze uitgebloeid zijn. Je kan eens proberen om de uitgebloeide bloempjes er af te plukken, want anders blijft de plant daar energie in steken terwijl ie beter zijn energie in de andere bloempjes kan stoppen :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s