Lieze blogt

Wat 40 dagen bloggen bracht

Morgen zit het er op, 40 dagen bloggen. Ik was heel vastberaden om het te halen en ben dan ook blij dat het is gelukt. Wel niet helemaal zoals gepland. Ik had me namelijk voorgenomen om telkens in het weekend vooruit te schrijven voor de hele week om dan zaterdag een skipdag te kunnen hebben. Maar dat vooruit schrijven gebeurde enkel in de eerste week en af en toe had ik dus zaterdag nodig om toch nog wat op te halen. Maar dat maakt niet uit, het doel heiligt de middelen. Maar wat heeft 40 dagen bloggen nu eigenlijk als resultaat gehad? Echt verwachtingen had ik niet, ik wou het vooral voor mezelf doen en op dat gebied is het zeker gelukt. Maar er waren ook een aantal neveneffecten.

Zo ontdekte ik al vanaf het begin veel nieuwe blogs. Er was namelijk een lijst van alle deelnemers en daar stonden heel wat blogs op die ik nog niet kende. Een aantal blijf ik zeker ook na de uitdaging volgen. Al zal het toch een beetje een opluchting zijn dat 40 dagen bloggen er op zit, want aangezien heel wat bloggers meededen, was er ook veel meer om te lezen. Soms was het een extra uitdaging om bij te blijven op dat gebied, maar uiteraard ook heel inspirerend.

De uitdaging gaf me een drijfveer om nog eens echt met mijn blog bezig te zijn. Ik deed een grote opkuis van mijn blog: ik paste mijn slagzin aan, ruimde oude links op die niet meer klopten, deed oude foto’s weg. En het gaf me ook weer meer drive om te schrijven. In het begin had ik een beetje schrik dat mijn inspiratie na een tijdje op zou zijn, maar ik werd me net meer bewust van dingen om over te schrijven. En ik ging wel eens zoeken in mijn lijst met concepten, maar ik heb ze zeker nog niet allemaal moeten opgebruiken. Tegen het einde vond ik zelf soms wel dat mijn blogs niet meer allemaal zo goed waren, maar ik hoop stiekem dat dat de lezers niet is opgevallen.

Het was geen doelstelling om mijn blog te laten groeien, maar ik heb er wel meer volgers en lezers bij gekregen en er werd ook heel wat meer gereageerd. Hoera voor interactie, dus zeker een leuk gevolg. Kathleen van Verbeelding vroeg al stilletjes of er interesse was voor een volgende keer en mij lijkt het zeker leuk om nog eens over te doen. Maar niet direct, voorlopig ga ik even terug naar het oude ritme. Maar met volle goesting om verder te bloggen.

 

 

 

 

 

16 gedachten over “Wat 40 dagen bloggen bracht”

  1. Proficiat met het behalen van je doel! Ik vond het erg leuk om met alle 40dagen bloggers mee te lezen, maar ik ben ook blij dat het aantal artikels nu wat gaat minderen, want het vergt wat energie om bij te blijven – al vond ik het wel erg leuk om iedereen vaker te lezen :)

    Like

  2. Ik heb het 40 dagen bloggen hier en elders gevolgd. Zelf houd ik het op 2- à 3 berichtjes per week tijdens het hele jaar. Op zich al een hele opgave. Knap dat je je doel hebt bereikt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s