Lieze blogt, Lieze date

Gastblog: Jouw geluk komt nog

gastblog

Vandaag geef ik het woord aan Hanne. Hanne is single en heeft het gevoel dat dat haar voor de buitenwereld soms anders maakt. Een gevoel dat ik heel goed kan begrijpen.

“Jouw geluk komt nog”. Deze woorden sprak mijn beste vriendin onlangs tegen mij. Zij hoogzwanger van een eerste liefdesbaby, ik single en alleen. Deze woorden hebben helaas een verwoestend effect gehad op onze vriendschap.

Single… ik ben het al bijna 2 jaar. Mijn laatste relatie was een zware, een ondraagbare. Ook de breuk was niet makkelijk. Ik ga niet ontkennen dat het toch even heeft geduurd vooraleer ik erover was. Nog steeds draag ik de gevolgen mee. Ik ben wantrouwig, boos en onzeker geworden. Dit heeft ook een impact gehad op veel van mijn vriendschappen. Ik ben achterdochtig geworden, vertrouwen mensen niet snel meer en zoek achter elke goed bedoeld advies iets negatief. Ik werk hard aan mezelf maar het is een lange weg. Toch heeft de breuk met mijn ex ook iets positiefs met zich meegebracht. Ik geniet van het leven, ik doe meer dingen voor mezelf en geniet van mijn vrijheid.

Toch vindt mijn omgeving het hoog tijd dat ik me settel met iemand want ja ik ben wel lang genoeg alleen geweest. Dit brengt me terug naar de uitspraak “uw geluk komt nog’. Ik ben boos geweest om deze uitspraak, heel boos. Want waarom zou ik geen geluk hebben? Ik heb een goede job, ben gezond, heb een dak boven mijn hoofd en heb fantastisch mensen rondom mij. Mijn geluk hangt niet af van een man en kinderen. Ik probeer ook zonder man iets te maken van mijn leven. Ik ga er ook niet wanhopig op wachten. Mijn vrijheid is momenteel mijn grootste geluk.

Ik ben niet anders omdat ik single ben. Ik ben ook maar een meisje dat gelukkig wilt zijn en er net als iedereen iets van wilt maken. De buitenwereld moet stoppen met singles te behandelen als “anders”. Kunnen wij ook niet gewoon de norm zijn? Ik wil stoppen met mezelf te verantwoorden omdat ik “alleen” ben. Ik ben gelukkig. Stop daarom singles te bestoken met uitspraken als “de juiste komt wel langs” en “uw geluk komt nog”.

Uiteraard mag je gewoon gelukkig zijn Hanne, het is je van harte gegund. En hopelijk krijgen we bovenstaande clichés niet meer te vaak te horen. Ook graag je zegje doen als single of over single zijn? Laat gerust iets weten.

 

13 gedachten over “Gastblog: Jouw geluk komt nog”

 1. Ik ben nog niet zolang single, maar het bevalt me niet. Ik haat het alleen zijn.
  Maar daarom ga ik nu ook niet op zoek naar een partner. Ik heb mijn kat, mijn familie, mijn vrienden, collega’s en daar probeer ik me aan op te trekken!

  Like

 2. Ik wil nog even benadrukken dat ook ik graag een relatie wil maar ik ga hiervoor mijn leven niet on hold zetten. Natuurlijk is het fijn met twee maar alleen lukt het ook prima!

  Geliked door 1 persoon

 3. Vorig jaar las ik enkele boeken rond single zijn (ikv de Verbeelding Book challenge 2016). Het ene al beter dan het andere. Persoonlijk kan ik me best vinden in m’n single bestaan. Wat komen mag, zal wel komen. Zo niet, is het ook goed.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik zou denk ik veel zwakker in men schoenen staan, moest ik niet een paar jaar single geweest zijn. In het begin vond ik het vreselijk, maar uiteindelijk heeft het mijn leven enorm verrijkt en heb ik veel over mezelf, anderen en het leven geleerd. Daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn.
  Sommige momenten miste ik het heel erg om bij iemand te kunnen thuiskomen en andere momenten was ik heel blij om gewoon alleen in mijn zetel te kunnen ploffen.
  Uiteindelijk zoeken de meeste van ons een relatie, maar single zijn is misschien een tijd om jezelf te zoeken. En dat lijkt me niet minder waardevol dan een relatie. Het is ook niet aan anderen om te oordelen over de kwaliteit van jouw single zijn of over de nood aan iemand vinden. De gemiddelde mens krijgt toch ook niet graag feedback over zijn relatie?

  Like

  1. Ik heb inderdaad heel veel over mezelf geleerd de laatste jaren. Ik ben er dus op zich niet rouwig om dat ik niet van mijn 16 ‘gevonden’ ben. Maar nu tikt de biologische klok een beetje 😉 Bedankt voor je mooie reactie.

   Like

 5. Wat een super leuk idee! Zou ik een stukje in kunnen sturen via het contactformulier? ik blog nog maar kort en in het Engels, maar zou het superleuk vinden om eens in het Nederlands te schrijven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s