Lieze heeft een doel

Perfect?-week 5: productiviteit

694af0b0-9c02-4747-b39e-06a93738625f

Het internet staat er vol van, tips om productiever te zijn. Meer gedaan krijgen op minder tijd, efficiënter zijn, multitasken (of net niet)… De uitdaging van de afgelopen week was dan ook om daar mee aan de slag te gaan.

Nu moest ik me natuurlijk eerst de vraag stellen of ik mezelf productief vind of niet. En eigenlijk was het antwoord positief. Ik ben uiteraard niet elk moment van de dag met iets bezig, maar rust nemen was 1 van de tips en ik krijg de dingen eigenlijk behoorlijk goed gedaan. Weinig uitdaging dus deze week, want de gekende tips voor time-management die pas ik al een tijdje toe. (Voor mensen die nu niet snappen hoe ik dat doe: ik moet natuurlijk alleen maar productief zijn voor mezelf, ik heb geen man of kinderen die een deel van mijn aandacht en tijd opeisen, waardoor ik dingen kan aanpakken wanneer ik ze wil aanpakken.)

Op mijn werk wordt uiteraard wel productiviteit verwacht. Dus daar keek ik nog eens opnieuw naar de uitdaging. Maar laat het nu net zowat de rustigste week van het jaar geweest zijn. Iedereen is in vakantiemodus dus weinig mails en telefoons. Al mijn dossiers waren al klaar, dus ook daar moest ik niet dadelijk nog een inhaalbeweging doen. Het werkte zelfs bijna contraproductief. Want waarom moeite doen om heel efficiënt te werken als je tijd genoeg hebt om bepaalde dingen bij te werken? Nu niet dat ik altijd begraven wil zitten onder het werk, maar een gezond volle agenda lijkt mij nog steeds het meest vooruit te stuwen op kantoor.

De volgende weken zal mijn productiviteit op een nog lager pitje gaan, want ik heb vakantie. De enige productiviteitsdoelen die ik me dan opleg zijn lezen, genieten en bloggen.

3 gedachten over “Perfect?-week 5: productiviteit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s