Lieze blogt

Lieze in Blogland

Normaal gezien lees ik elke dag wel een paar blogs. ’s Morgens of ’s middags surf ik naar Feedly (geen Bloglovin meer sinds die ineens besloot om niet meer alle blogs die ik wilde volgen liet zien in mijn overzicht) om te kijken welke van de blogs die ik volg een nieuwe post hebben geplaatst en lees ik bij. Ik ben nogal een controlefreak op dat gebied, als er nieuwe dingen bijkomen is dat als een lijstje dat ik moet afvinken en wil ik alles gelezen hebben. Maar soms lukt het niet om elke dag te gaan kijken en dat was vorige week het geval.Toen ik vorige week na een paar dagen afwezigheid mijn Feedly open deed, was er duidelijk heel hard gewerkt in blogland. Ik volg niet gigantisch veel blogs (45 om precies te zijn), wat niet veel is in vergelijking met andere bloggers die ik soms hoor. En niet alle blogs die ik volg zijn nog heel actief. Maar die woensdag stond ik ineens zo’n 50 blogposts achter. Het lijkt alsof er iets in de lucht hangt, want ineens werd er super veel geschreven. Een paar blogs die waren stilgevallen, werden ineens weer wakker en een aantal andere konden ineens elke dag iets vertellen in plaats van maar een paar keer in de week. Inspiratie in overvloed leek het wel. Behalve hier dan.

Want ik had de afgelopen weken precies amper nog iets te vertellen. De inspiratie lijkt weg te zijn gelopen in september. En ook al staan er nog een paar vage concepten in een lijstje, een volledige blogpost kwam er niet uit. De reden? Geen idee. Ik moet de inspiratiegolf van die andere bloggers gemist hebben. Ik liet het maar even gebeuren, vond het niet zo erg. Maar als ik dan een weekoverzicht plaats en zie dat dat 100 keer gelezen wordt en mensen enthousiast reageren wat ik schrijf, dan geeft dat toch wel weer een goed gevoel. Er ligt ongetwijfeld nog genoeg te wachten om over te schrijven, als het nu niet is, dan binnenkort wel.

 

17 gedachten over “Lieze in Blogland”

 1. Ik heb inspiratie genoeg, alleen tijd ontbreekt me, of beter gezegd ik ga liever eens een wandeling maken of even tv kijken dan te bloggen. Ik doe zelfs geen moeite meer om alles te lezen, is niet haalbaar….

  Like

 2. Misschien toch ook eens overstappen op Feedly…
  Dat terzijde: beter wat langer wachten en een zelf-van-overtuigd artikel dan maar iets te schrijven om te schrijven he. Ik kom in elk geval graag lezen, of dat nu 1x per week, 1x per maand of 1x per jaar is dat ge iets schrijft :)

  Geliked door 1 persoon

 3. Heb ik regelmatig ook wel eens hoor :-) Je niets van aantrekken, het is jouw blog dus bepaal jij het tempo waarmee er nieuwe updates verschijnen. En ik kom hier heel graag lezen, ongeacht het aantal posts dat er al dan niet verchijnen :-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Och, dat gaat bij iedereen al wel eens in golven zeker? En liever iets dat met goesting geschreven is dan schrijven om te schrijven… Wie hier echt graag leest (ikke o.a. ;-) ), die komt sowieso wel terug!

  Ik ben nooit overgestapt naar Bloglovin (al heb ik er wel mijn blog “geclaimd”) en nu ik daar af en toe dingen over lees zoals jij hier ook aangeeft, ben ik blij dat ik bij Feedly gebleven ben. Misschien minder mooi qua layout, maar wel gewoon praktisch en overzichtelijk. En euhm, dat “ik wil alles gelezen hebben”-gedrag herken ik wel; ik laat het al wel eens los, maar toch, iets in mij wilt het tóch graag allemaal gelezen hebben (al is dat wel een goede reden om niet té veel blogs te volgen ;-)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s