Lieze overpeinst

Een mooi verhaal

Een verhaal kan je leven redden. Of dat beweert Ish Ait Hamou toch. Dat ik grote fan ben van deze grote meneer, dat was hier al langer duidelijk denk ik. Die man kan de dingen op zo’n manier zeggen dat je echt geraakt wordt. Ik hoorde hem al eens bezig (en tickets voor zijn nieuwe lezing zijn al besteld) en de rode draad door wat hij zegt, is hoe belangrijk verhalen zijn geweest in zijn leven. Zijn TED talk hierover is een echte aanrader.

Ik lees heel graag, dus ik lees veel verhalen. En ongetwijfeld hebben heel wat boeken me al bewust en onbewust beïnvloed. Sommige boeken hebben heel duidelijk dat opzet, maar andere doen het veel subtieler. Soms durft een roman zelfs veel meer inzicht geven in iets wat me bezig houdt dan een boek over persoonlijke ontwikkeling. En net daarom kan lezen zo’n intense ervaring zijn.

Het maakt vaak ook duidelijk dat iedereen zijn eigen verhaal heeft. Hoe bijzonder of saai je ook bent. Ik schrijf dan wel geen boek, wie mijn blog leest, ontrafelt ook voor een groot stuk mijn verhaal. Net zoals ik op andere blogs het verhaal van andere bloggers lees en daar vaak kracht, herkenning en inspiratie uit haal. En pas als we aandacht hebben voor elkaars verhaal, kunnen we daaruit groeien. Of zoals Ish het zegt: soms kunnen verhalen je leven redden.

7 gedachten over “Een mooi verhaal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s