Lieze checkt in

Lieze checkt in #73

img_0025

Ik ben laat met mijn check-in deze week. Dat komt omdat ik heel erg heb overwogen om een week over te slaan. Ik had geen al te beste week en zag er niet echt het nut van in om hier dan toch mijn saaie en triestige verhaal te komen doen. Maar het draait op zondag rond de lichtpuntjes. En net als het zo moeilijk is, is het belangrijk om daar bij stil te staan (zoals een aantal onder jullie ook reageerden deze week). Mijn vroegere coach droeg me ooit op om elke dag een hele waslijst te noteren van waar ik dankbaar voor was. Daarom vandaag een check-in in aangepaste vorm en een uitdaging voor mezelf, geen weekoverzicht maar 20 lichtpuntjes van de afgelopen week.

* toch nog Star Wars gezien in de cinema
* op zondag ook effectief het zonnetje te zien krijgen
* mijn verdriet nog getroost met snoep of chocola
* mijn hart kunnen luchten bij mijn zus
* me toch iets beter voelen door er over te kunnen schrijven
* de reacties hier op de blog op mijn 2 vorige berichten, ook al waren ze niet allemaal makkelijk om te horen
* een afspraakje in het vooruitzicht met een lieve blogster
* al helemaal lui in de zetel liggen en 10 minuten voor de les begon toch nog beslissen om me rap om te kleden en naar de Zumba te rijden
* het riskeren van een nieuw boek in de bib niet te reserveren en het direct te vinden als ik binnen kom
* in een bad met veel schuim gaan zitten
* meezingen met Nick&Simon in de auto
* nieuwe gezonde en lekkere recepten uit te proberen en weer moeite doen om te koken
* opkijken tegen het geven van een sessie ’s avonds en daar eigenlijk net heel veel energie uit kunnen halen
* opleiding krijgen van een collega en die kennis al snel kunnen toepassen
* niet op mijn gewoonlijke paardje kunnen rijden maar wel een goed alternatief hebben
* een babbel kunnen doen met een vriendin die haar papa verloor deze week, sinds ik dat ervaringsdeskundige ben weet ik beter wat zeggen
* een artikel lezen van een leeftijdsgenoot die hetzelfde denkt over daten als ik
* supermarkten die open zijn op zondagvoormiddag
* veel mensen die informeren naar mijn bouwplannen, al zie je er sommige denken dat ik zot ben om er aan te beginnen
* Call the Midwife dat terug begint vandaag (ik val in herhaling, ik weet het, maar ik blijf fan) en waar ik al een week naar uitkijk

Ik duim dan nu even voor mezelf dat de komende week iets lichter wordt in mijn hoofd dan de vorige.

 

9 gedachten over “Lieze checkt in #73”

  1. Wat goed dat er ook veel lichtpuntjes waren, ik hoop dat ze je toch troost en/of een boost konden bieden. Waar begint Call the midwife weer? Want hier zijn we ook fan!

    Like

  2. Ik merk dat het bij veel bloggers een moeilijk week was. Hier ook trouwens! Dat helpt me wel een beetje met relativeren dat het ook wel hard door de periode van het jaar komt. Ik ben er zeker van dat het allemaal wel weer op zijn plaatsje zal vallen. Mooie week Lieze!

    Like

  3. Was bij mij ook een lastige week! En ik heb dan inderdaad ook niet veel zin om er op zondag over te schrijven, maar zoals je zelf deze week zegt is het juist goed om soms ook de mindere momenten te delen op je blog. Alsof we ineens weekoverzicht zouden moeten overslaan omdat het een mindere week was… Tja, die heeft iedereen toch gewoon? Dus gewoon doen! Stilstaan bij de lichtpuntjes helpt sowieso wel om dingen in perspectief te zien, of in ieder geval wat balans te zien. (deed het bij mij toch)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s