Lieze leeft

De allereerste keer

Eerder deze week schreef Sas over haar eerste keren. Omdat ik dat heel leuk vond om te lezen en omdat het ook niet altijd zware kost moet zijn op de blog, besloot ik om de vraagjes over te nemen en ook eens over mijn eerste keren te vertellen. 

 

Wat was je eerste woord?
Dat zal ongetwijfeld ‘mama’ geweest zijn.

Wie was je eerste liefde en spreek je hem nog?
Mijn eerste liefje was een jongen in de buurt die ik leerde kennen toen we met een aantal scholen samen een fakkeltocht organiseerden voor veiliger verkeer. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat de liefde ook wel snel weer over was, want na een aantal weken was ik hem behoorlijk beu en vond ik het eigenlijk wel ok om terug van hem af te zijn.

Wat was je eerste huisdier?
Ik had vroeger een aquarium met een aantal vissen. Ik heb niet zo’n behoefte aan een kat of hond (en mama ook niet) en vissen zijn nu eenmaal heel makkelijk in onderhoud. En sinds ik 12 ben rijd ik paard, dus zag ik de beestjes op de manège.

Wat was je eerste auto?
Dat was een Peugeot 307, een auto die ik echt al een hele tijd mooi vond.  Vond dat toch best wel spannend, zo in de garage de kleur gaan kiezen en zo.

Wie was de eerste persoon die je een berichtje stuurde vandaag?
Een collega die iets in onze WhatsApp groep stuurde. 

Wie was de eerste persoon waaraan je dacht toen je opstond?
Werkelijk geen idee. Ik was vooral blij dat ik eens had doorgeslapen na een paar slechte nachten.

Wat was je eerste vlucht met het vliegtuig en naar welk land ging je?
Dat was toen ik nog redelijk jong was (een jaar of 7 gok ik), met mijn ouders en zus naar Portugal. Daarvoor gingen we in de zomer altijd naar de Belgische kust, maar toen hadden mijn ouders het blijkbaar wel gehad met ons kwakkelweer en gingen we naar een zonzekere bestemming. Ik weet wel totaal niets meer van die vliegreis ondertussen.

Wie was je eerste beste vriendin en hebben jullie nog contact?
Mijn eerste beste vriendin is na 33 jaar nog steeds mijn beste vriendin, dus we hebben nog zeker contact. Ik schreef ooit een eerbetoon aan onze vriendschap op mijn blog.

Wie was je eerste beste vriend en hebben jullie nog contact?
Ik had volgens mij in het lager onderwijs altijd beste vriendinnen en in het middelbaar zat ik op een meisjesschool. Of toch ongeveer. Toen ik in het vijfde zat, lieten ze jongens toe in de richting die ze op de jongensschool bij ons niet gaven. Dat maakte dat er 2 moedige jongens tussen heel veel meisjes terecht kwamen. Eentje daarvan kende ik al en woonde in de buurt dus we fietsten samen heel vaak naar school. Dat werden echt vaak momenten waarop we samen over alles konden praten. Toen ik op kot ging en hij nog een jaar middelbaar moest doen, verloren we elkaar wat uit het oog en ondertussen hebben we geen contact meer.

Wat was het eerste concert waar je heen ging?
Boyzone, op de Groenplaats in Antwerpen. Ik ging met een vriendin en mama bracht ons. Daarna kwamen ze nog signeren in de Fnac en mijn mama was voor ons al helemaal gaan uitzoeken hoe we daar het snelste konden geraken om aan te schuiven voor een handtekening, zo lief!

Wat was de eerste film die je hebt gezien in de bioscoop?
Dat durf ik niet meer zeggen, maar we keken vroeger wel heel veel naar Disney films dus ik denk wel dat mijn ouders me ooit meegenomen hebben naar de cinema voor de nieuwste tekenfilm.

Wat was de eerste sport die je beoefende?
Ik heb eigenlijk best al wel veel sporten gedaan: tennis, volleybal, paardrijden. Maar tennisles was het eerste denk ik. Ik heb nog steeds ergens mijn roze tennisraket liggen volgens mij.

Wat was je eerste piercing?
Geen piercings hier. Ik was zelfs al 18 toen ik gaatjes in mijn oren liet schieten en dat was dan nog meer omdat mijn vriendinnen dat leuk vonden en niet zozeer omdat ik dat echt super graag wou hebben (niet dat ik er spijt van heb).

Wat is het eerste dat je doet als je thuis komt?
Jas uitdoen, schoenen uit en pantoffels aan en als het na het werk is dan ga ik meestal ineens eten maken.

Wanneer was je eerste kus?
Die was met dat eerste vriendje, op een fuif in de buurt (de eerste fuif waar ik heen mocht!) op de dag voor ik 15 werd. 

Deel gerust ook leuke eerste keren van jezelf, ik geniet graag mee.

 

9 gedachten over “De allereerste keer”

  1. Ik heb onlangs ook een eerste keren tag ingevuld, maar de vragen waren helemaal anders :-). Ik heb al gaatjes in mijn oren van mijn 5 jaar denk ik. Waarschijnlijk had ik het op mijn 18e niet meer gedurfd. Wat mooi, nog altijd beste vriendinnen na 33 jaar!

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh ik had hem ook al paar keer tegengekomen (oa bij Samaja) maar de vragen zijn effectief helemaal anders. Ik heb hem in draft staan, nog niet helemaal af. Wellicht pik ik er nog enkele vragen van jou bij en meng ik alles een beetje. …wellicht begin febr op mijn blog te lezen :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s