Lieze blogt

Ik volg niet meer

animals-737407_1920

32 blogs, zoveel staan er in mijn leeslijst. Dat waren er vroeger een pak meer, maar tegenwoordig durf ik al eens sneller eentje liquideren. Blogs lezen lijkt heel erg te horen bij blogs schrijven en ik vind het zeker leuk om te gaan kijken wat anderen schrijven, maar eens mens heeft maar zoveel uren in een dag en ik lees graag alles wat ik volg, dus dat gaat niet als ik 100 blogs zou volgen.

Als je dat nu gaat vergelijken met het aantal volgers dat ik zelf heb, dan heb ik er daar wel over de 100. Je zou dus misschien kunnen denken dat het dan raar is dat ik er maar zo weinig volg. Nu bloggen natuurlijk niet al mijn lezers ook zelf, al doen velen dat wel. Maar ik geloof niet in volgen en gevolgd worden (niet op sociale media en ook niet op blogs). Want hoe fijn ik het ook vind dat veel mensen hier komen lezen, ik hoop vooral dat je dat doet omdat je graag leest wat ik schrijf, je er iets van opsteekt of iets in herkent en er iets aan hebt. Ik zou vooral niet willen dat je mij gewoon volgt omdat ik ook jouw blog kom lezen.

Uiteraard vind ik het ook wel eens leuk om nieuwe bloggers te ontdekken. Als iemand me volgt, dan ga ik ook altijd eens kijken op hun blog, maar als de onderwerpen me niet aanstaan, dan blijft het daar ook bij. Neem het me vooral niet kwalijk dat ik minder graag lees over naaien of allen over de uitstapjes die je doet met je kinderen. Misschien komt daar later verandering in, maar nu vind ik het fijn om andere dingen te lezen. En daar gaat bloggen toch vooral om, niet? Dingen schrijven die je graag schrijft en dingen lezen die je graag leest. Soms bij mijn volgers, soms niet.

16 gedachten over “Ik volg niet meer”

 1. Dat vind ik ook weer heel herkenbaar hier. Ik volg zelf ook maar heel weinig blogs om de simpele reden dat m’n mailbox dan overvol zou geraken. Heb intussen een aantal ‘vaste’ blogs waar ik regelmatig ga lezen, maar reageer zeker ook niet op alles op wat ik elders lees. Op eigen blog tracht ik zoveel mogelijk te antwoorden op reacties die er worden gepost. Precies die interactie maakt het wel aangenaam vind ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Momenteel inderdaad niet, maar als ik ooit kindjes krijg misschien weer wel. Ik heb ook niets tegen mamablogs en zo hoor, al zijn sommige voor mij wel nogal confronterend.

   Like

 2. herkenbaar! (weeral) Ik ga ook altijd een kijkje nemen maar als het meestal gaat over naaien, kinderen, etc dan volg ik meestal niet. Bij sommige blogger lees ik alles en bij de meeste lees ik enkel wat ik interessant vind.

  Like

 3. Je hebt er bijna een dagtaak aan om alle blogs te volgen! Toch vind ik het leuk om te doen en probeer het wel bij te houden. Maar dat lukt ook niet elke dag. Zeker niet in het weekend!

  Like

 4. Ik volg veel blogs en lees nagenoeg alles van diegenen die ik volg, maar ik reageer niet altijd. Anders had ik er een hele dagtaak aan ;-). Mensen die me volgen ga ik idd ook eens bekijken maar ik volg niet automatisch terug. Ik verwacht dat ook niet per se van de mensen die ik volg, laten we allemaal gewoon lezen wat we willen :-)

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb echt pas gisteravond mijn hele blogachterstand sinds de start van 40 Dagen Bloggen weggewerkt, oef! En ik volg maar een stuk of 20 blogs. Zag net op Bloglovin dat er inmiddels alweer een vijftal een nieuwe post hebben… Dus yep, ik begrijp je helemaal!

  Like

 6. Ik volg er wel veel, gewoon, omdat ik dat leuk vind. Via bloglovin gaat dat ook makkelijk: ik scroll door mijn feed en lees enkel wat mij interesseert. Ik doe het meestal ’s avonds als ik uitgeteld in de zetel lig en er toch niets interessant op tv is.

  Like

  1. Daar gaat het vooral om he, lezen wat je interessant vindt en andere dingen links laten liggen. Ik heb van mezelf nogal de druk dat ik alles wat ik volg moet lezen dus daarom doe ik wat aan zelfbescherming 🙂

   Geliked door 1 persoon

 7. Ik begrijp precies wat je bedoelt! Ik zou ook wel meer blogs willen lezen maar ik kom er gewoonweg in om. Het lukt me vaak al niet eens om alle reacties op mijn eigen blog bij te houden en te beantwoorden. Toen ik net begon met bloggen voelde ik me vaak verplicht om ook te reageren op de blog van een medeblogger die bij mij had gereageerd, maar dat doe ik niet meer. Wat jij zegt, ik wil niet dat mensen bij mij uit verplichting komen, maar omdat ze het interessant vinden om te lezen wat ik schrijf! Dus dan ga ik dat ook niet meer bij anderen doen, die tijd en energie kan ik beter bewaren voor de blogs die ik echt interessant vind. Ik denk ook niet dat we dat als bloggers onderling ons persoonlijk moeten aantrekken hoor. Dat volgspelletje doet me zo denken aan vroeger op de basisschool: als jij mij niet uitnodigt voor je feestje mag je ook niet op mijn feestje komen. Idioot! Iedereen heeft zo zijn interesses en voorkeuren en dat is alleen maar mooi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s