Lieze leeft

Weet je nog?

Award - tag (4)

Nostalgie, daar verlies ik me al eens graag in. En ik ben blijkbaar niet de enige, want  Dorien startte met een nostalgisch stokje in blogland en ik neem het graag over. 7 vragen over vroeger. Eens kijken hoeveel ik me er nog van herinner.

Weet je nog…

 1. …iets over je eerste schooldag? Of je eerste dag in de lagere school/humaniora/…?
  Over mijn allereerste schooldag weet ik echt niets meer, zoveel van de meeste dingen van mijn kleutertijd. Ook van mijn eerste schooldag op de lagere school en zelfs de humaniora staat me niet meer zoveel voor. Dat zal dan wel vooral betekenen dat die dagen vlotjes voorbij zijn gegaan. Wat ik me wel nog herinner zijn de momenten net voor de eerste schooldag en dat we dan al eens in onze klas mochten gaan kijken. Dat was altijd zo spannend, want dan hoorde je bij welke juf of meester je terecht kwam en wie er nog in de klas zat, want dat werd elk jaar gemixt.
 2. …of je huisdieren had toen je klein was?
  Ik had alleen vissen toen ik jong was en ik kan me zelfs niet herinneren of ik die een naam had gegeven. Heel memorabel waren ze dus niet. Mijn zus had wel een dwergkonijntje met de naam Nestje, dat we kregen (of kochten) van een collega van mijn mama. 
 3. …wat je favoriete tijd van het jaar was als kind? Is dat veranderd?
  Dat zal wel de zomer geweest zijn. Niet dat ik niet graag naar school ging, maar zeker als kind was dat de periode om veel buiten te spelen met de kinderen uit de buurt. En aangezien mijn mama in het onderwijs werkte, was zij in die periode ook meer thuis dan anders. Nu vind ik de zomer ook nog altijd leuk, omdat dat het seizoen is dat er veel dingen georganiseerd worden en mensen veel meer buiten komen dan in de winter. Al vind ik alle seizoenen wel hun eigen charme hebben. En tegen dat ik het ene seizoen beu begint te worden, begint meestal gelukkig het volgende.
 4. …naar welk vak je uitkeek in de humaniora?
  Ik studeerde economie-wiskunde in het middelbaar, maar geen van beide vakken waren mijn favoriet, dat was geschiedenis. En talen deed ik op zich ook wel graag. Ik herinner me nog toen we in het 3e jaar dat we moesten vertellen waarom we die richting hadden gekozen, ik zo ongeveer de enige was die niet zei dat het was omdat ik niet graag talen deed en er daarom in terecht was gekomen.
 5. …wat zeker in je tas moest als jullie met het gezin met vakantie gingen?
  Muziek, heel zeker. Ik was altijd een heel tijd aan het kiezen wel cd’s ik zou meenemen in mijn speciale map, om dan soms nog het gevoel te hebben iets te missen als we dan weg waren. Ik kreeg ook al snel een discman van mijn ouders, dan moesten ze in de auto niet luisteren naar wat ik wilde horen.
 6. …van wie je je eerste volwassen cadeautje (handtas/ketting/cadeau) kreeg?
  Daar heb ik niet meer zoveel herinneringen over, maar bij mijn eerste communie kreeg ik van mijn oma een kettinkje met de eerste letter van mijn naam er aan. En een horloge heb ik zeker ook eens gekregen van mijn ouders, dat zal dan misschien bij mijn plechtige communie geweest zijn.
 7. …wat je waarschijnlijk aan het doen was op dit moment in de week toen je 10 was?
  Ik schrijf dit op woensdag en dan ging ik naar de muziekschool. Of het nu op woensdag alleen notenleer was of ook al gitaarles, dat durf ik niet meer zo goed zeggen. Ik ben in ieder geval heel vaak op de fiets gekropen met mijn gitaar op mijn rug. Ook al speel ik nu niet meer en heb ik er ook vroeger vaak op gevloekt, ik kijk er toch met genegenheid op terug.

6 gedachten over “Weet je nog?”

 1. Leuke tag! Ik ging ook naar de muziekschool op woensdagnamiddag! :D Vanaf m’n 6 jaar tot m’n 19de. Van mijn eerste schooldagen herinner ik mij ook eigenlijk niets meer. Zelfs niet van die in het hoger onderwijs. Eigenlijk gek hé, want op zich is dat wel altijd super spannend en stresserend als je ergens nieuw begint en toch herinner ik me er niets van.

  Like

 2. Mijn dagboek moest altijd mee op vakantie, ik schreef al de ergernissen dan zo van me af. En als puber meegaan met je ouders op reis, dat zorgt sowieso voor ergernissen ;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s