Lieze heeft een doel

Nog steeds mindful?

developmenT

In december nam ik deel aan de 30 dagen mindful challenge en bracht ik daarover hier verslag uit. Op het einde was de conclusie dat ik een aantal dingen wel wilde volhouden. Dat is 2 maanden geleden, dus ik dacht dat het misschien wel een goed idee was om eens even te kijken of dat ook gelukt is. Alle opdrachten die draaiden rond minimaliseren, lukten me heel goed omdat ik daar sowieso al mee bezig was en dus die kan ik makkelijk volhouden. Geen zotte aankopen, grote collecties of rommelschuiven. Ook de meldingen op mijn telefoon staan nog altijd af en daar heb ik nog geen moment spijt van.

Wat meer wegblijven van sociale media en televisie is een veel grotere uitdaging. Op momenten dat ik bij andere mensen ben heb ik veel minder nood om Instagram te checken, maar als ik alleen thuis zit, merk ik dat ik er nog altijd vaak terug naar grijp om toch een soort van interactie te hebben met mensen. Al zit ik ook wel in een leesflow en heb ik gisteren bijvoorbeeld een hele namiddag gelezen in plaats van achter een scherm te kruipen.

Wat nog altijd de moeilijkste blijft is stoppen met multitasking. Ik zou er waarschijnlijk veel aan hebben want zoals ik gisteren al schreef is er momenteel weinig rust in mijn hoofd. Er komt toch eigenlijk echt wel veel af op een mens en ik hoor me geregeld tegen mezelf zeggen dat ik nu eerst maar eens moet afmaken waarmee ik bezig was. Ongeveer even vaak als dat ik mezelf afvraag waar ik nu eigenlijk weer mee bezig was voor ik dat telefoontje of die mail kreeg. Misschien dit dus toch nog maar eens opnieuw als uitdaging voor mezelf stellen.

 

 

4 gedachten over “Nog steeds mindful?”

 1. Ik heb me voorgenomen om vanaf 21u30 geen scherm meer te kijken en dat lukt wel redelijk goed en ik merk dat ik daardoor rustiger ben als ik ga slapen.
  Leuk te lezen dat je nog bezig bent met de uitdaging van 2 maanden geleden.

  Like

 2. Fijn om ook na een paar maanden nog eens een update te lezen; het durft bij zo’n challenges maar al te makkelijk enkel bij de duur ervan te blijven he (ale, misschien veralgemeen ik nu teveel wat ik zelf ervaar :-) ).

  Aan dat multitasken wil ik ook eens wat bewuster aandacht geven; ik blijf nog te snel switchen van het ene naar het andere…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik merk bij mezelf vooral eigenlijk dat op hele drukke momenten zoals nu al mijn goede voornemens en dingen die me helpen om rustig te worden meteen in het niets verdwijnen. En dat eigenlijk terwijl ik ze net harder dan anders nodig heb. Dus daar moet ik absoluut nog even aan werken om dat vooral in orde te krijgen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s