Lieze blogt

Herhalingen

chairs-442978_1920.jpg

Soms zit ik op iets te denken en volgt de gedachte: daar kan ik over schrijven op mijn blog. Om dan te beginnen aan een stukje en na een aantal zinnen te bedenken: had ik daar nu al eens niet over geschreven? Ik durf dan al eens op zoek gaan in de archieven van mijn blog en inderdaad, geregeld vind ik dan een heel gelijkaardige blogpost.

Ik val dus in herhaling. Of nog net niet, want tot nu toe stop ik dan maar met schrijven aan de nieuwe stukje. Niet dat ik nog nooit over hetzelfde thema heb geblogd, want uiteraard zijn er dingen die terugkomen. Maar het is natuurlijk ook niet de bedoeling om elke keer dezelfde overpeinzing en/of hetzelfde inzicht neer te pennen.

Al begin ik me nu af te vragen of ik dat soms niet gewoon toch zou doen. In herhaling vallen bedoel ik dan. Natuurlijk niet exact hetzelfde schrijven. Maar als ik op een bepaald iets blijf denken en er over wil schrijven, misschien moet ik dat dan gewoon doen, ook al heb ik er een jaar of langer geleden al eens over geschreven. Want als ik al niet meer weet dat ik er over heb geschreven, dan weten jullie als lezers het misschien wel helemaal niet meer. Of vinden jullie het na 2 jaar eigenlijk niet zo erg om nog eens iets gelijkaardigs te lezen over een topic dat ik al eens belichtte.

Of moet ik nu vooral iets gaan doen aan mijn geheugenverlies?

7 gedachten over “Herhalingen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s