Lieze leeft

Vraag maar raak – de antwoorden

Award - tag (5)

Een tijdje geleden gaf ik jullie de kans om me te vragen wat jullie maar wilden. Bij vragen horen uiteraard antwoorden en die geef ik jullie vandaag. Bedankt trouwens voor de vragen die jullie stelden!

Wat vind je het leukste om te doen?
Ik ben graag onder de mensen dus afspreken met vrienden vind ik heel leuk, maar ik kan er zeker ook van genieten om tv te kijken of een boek te lezen.

Hoe eet jij je tompoes?
Ik ben te Belgisch om daar een antwoord op te hebben denk ik, want ik eet nooit tompoezen. Vond het anders wel heel grappig om op internet verschillende filmpjes te vinden met een handleiding.

Waar kan iemand jou voor wakker maken?
Als het nog nacht is, liever voor niks. Ik slaap graag (al lukt dat de laatste tijd niet zo goed). Mij ’s ochtends wakker maken om rustig op te staan, lekker te ontbijten en samen iets leuks te doen, daar zou ik dan weer totaal geen probleem mee hebben.

Welke trip zou jij graag eens maken en waarom? 
Op mijn bucket list staat niet zo heel veel, maar Australië lijkt me wel heel cool om te doen. Omdat het zo’n uitgestrekt land is en hun manier van leven zo tot de verbeelding spreekt. Veel buiten, veel gezelligheid samen, barbecueën en prachtige landschappen. Dat het zo ver is, is wel een minpuntje.

Had je idolen in je jeugd? Of heb je er misschien nog altijd? Naar welke muziek luister je zoal?
Mijn grote idolen vroeger waren Boyzone. Hun succes liep mooi samen met mijn tienerjaren. Ik spaarde alles en zag hen een paar keer optreden. Nu kan ik heel erg genieten van de muziek van Nick en Simon, maar ik hoor eigenlijk best veel dingen graag. Ik luister meestal naar de radio (MNM), dus vooral pop muziek.

Wat doe je om minder te piekeren?
Eum, niks dat werkt vrees ik. Ik denk dat mijn beste remedie eigenlijk nog gewoon bloggen is. Zo kan ik dingen waar ik mee zit van me afschrijven. Al zit ik veel vaker op dingen te denken dan dat ik blog natuurlijk.

Als je iets kon veranderen in het verleden, wat zou dat dan zijn?
Er zijn veel dingen: relaties die ik anders zou aanpakken, dingen waar ik ja op had willen zeggen in plaats van nee. Maar uiteraard zou ik vooral willen veranderen dat mama er nog gewoon was en nog heel wat stappen in mijn leven zou kunnen meemaken.

Wat was je favoriete plekje als kind? En wat is je favoriete plaats nu?
Thuis. Zowel vroeger als ik thuis was, als nu. In mijn eigen vertrouwde cocon, waar ik omringd ben door de dingen die ik ken en graag heb.

Wat is je droomjob?
Ik ben heel blij met de job die ik heb, omdat dat een job is waarin ik mensen kan helpen en met hen een stukje op pad kan gaan om iets te realiseren. Dat mee zien groeien en daar een klein deeltje van uitmaken vind ik heel fijn. Een ander deel van mijn job is om werk te organiseren en dingen structuren en ook daar kan ik eigenlijk wel van genieten want dat is goed voor mijn opgeruimde geest. Al lijken deze dingen me ook nog altijd tof om te doen.

Wat is je lievelingsliedje?
Dat vind ik een moeilijke vraag want dat wisselt heel erg. Het laatste nummer van Tom Helsen vind ik wel heel leuk om te horen momenteel.

Heb je een favoriet boek?
Dan blijf ik toch teruggrijpen naar Een klein leven. Maar ik vind de boeken van Cecelia Ahern ook meestal wel leuk. En de Knightsbridge boeken van Ken Follet heb ik ook graag gelezen, ik ben net begonnen in deel 3.

Wat is de band met de stad waar je woont? Wat vind je fantastisch en wat zou je graag veranderen?
Mijn band is vooral dat ik hier geboren en getogen ben, dus dat de stad heel vertrouwd is en heel erg als thuis voelt. Ik heb ook graag in Hasselt gewoond, maar het voelt nu wel juist dat ik weer terug in mijn geboortestad woon. Maar uiteindelijk is het dat vertrouwde en de mensen die hier wonen dat maken dat dat ik hier graag woon, want voor de rest is er niet iets dat ik hier zo fantastisch vind dat er op een ander niet is. Er hoeft van mij dus niet te veel te veranderen, want dan is dat vertrouwde misschien weg.

En wie nu denkt: waar zijn al die antwoorden op de vragen over het nieuwe huis? Die zijn voor een andere keer, want daar wil ik zeker nog eens over vertellen.

9 gedachten over “Vraag maar raak – de antwoorden”

  1. Ik ben ook Belgisch, en ik eet wel tompoezen. Eerst de bovenste ‘koek’ met de geglazuurde suiker, daarna de onderste koek met de crème/pudding.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s