Lieze checkt in

Lieze checkt in #82

Lieze checkt in

Nog een weekje en er is een lang weekend. Dat zal heel welkom zijn, want de afgelopen week was super druk. Zowel op het werk als naast het werk. En het waren dan wel veelal leuke dingen, een agenda hoeft nu ook weer niet te vol te zitten.

Zondag keek ik nog even terug op de oudleerlingenavond van de dag ervoor. Ik wou mijn oude klasfoto’s nog eens bekijken en kwam in mijn album een kaartje tegen dat mama geschreven had toen ik op kamp was. De woorden ‘dag meisje’ zien staan in haar handschrift, daar was ik even van aangedaan, maar het maakte wel dat ik nog eens heel erg haar liefde voor mij voelde en die mis ik toch nog vaak.

Het was een lange werkdag maandag. Ik startte ’s morgens met afspraken en gaf ’s avonds nog infosessie. Toen ik na half 10 thuis kwam, wou ik toch nog even wat ontspanning en daar is Blind Getrouwd ideaal voor. Plus, ik moet toch kunnen meepraten met de collega’s op dinsdag. Dus toch nog snel gekeken.

Op het werk hebben we een heel ambitieus verhuisplan. We zouden namelijk onze kantoren willen maken in een oude kerk. Ik kan het mij nog niet helemaal voorstellen, maar dinsdag mochten we wel de site al eens gaan verkennen. Niet dat ik nu al meer zie dan een kerk, maar ik ben wel heel benieuwd hoe het zou kunnen worden.

Ik vind mezelf niet zo creatief, maar ik vind het soms wel eens leuk om mee aan de slag te gaan. Toen ik in de buurt een workshop handlettering zag op woensdag, leek dat mij wel leuk en schreef ik samen met mijn zus in. Het wordt nog veel oefenen, maar het was leuk om mee bezig te zijn.

IMG_0083.jpg

Op het werk blijft het ondertussen druk, een aantal dingen moeten af voor het einde van het kwartaal volgende week en ik probeer heel erg mijn best te doen om dat gedaan te krijgen. De energie na een werkdag is dan vaak wel weg en daarom was ik donderdag even een slechte gastvrouw en ging gewoon iets halen om te eten in plaats van te koken voor een vriendin die langs kwam. Gelukkig was het vooral het gezelschap dat telde en niet wat er op tafel stond.

En toen kwam het weekend, dat niet echt rust bracht, want het is kermis bij ons. Hét moment om buiten te komen want iedereen uit de stad gaat naar de kermis. Allee, gaat eventjes naar de kermis en duikt dan het café in. En dat deden wij vrijdag ook. Eerst even een rondje op de foor en dan iets gaan drinken. We zaten nog net in het juiste cafeetje om van daaruit het openingsvuurwerk te zien, dus dat was een leuk extraatje.

Wat er in onze familie nog bovenop de kermis komt, is op zaterdagmiddag allemaal samen komen om biefstuk met frietjes te eten. Ik heb nooit anders geweten dan dat we dat gedaan hebben en het is een traditie die we allemaal graag in ere houden. Dat we daar 10 kilo frietjes voor moesten snijden, nemen we er graag bij. Al zeker toen de zon kei hard van de partij was en we buiten een ijsje konden eten.

 

 

 

 

 

 

8 gedachten over “Lieze checkt in #82”

 1. Gaan werken in een kerk lijkt me wel vet, maar hopelijk wordt er dan goed nagedacht over verwarming, want het kan daar snel heel fris worden denk ik dan meteen. Zo’n workshop lijkt me heel fijn, heb besloten dat ik daar zelf ook meer tijd voor wil maken. En die kermistraditie met frietjes en steak, dat is iets om te koesteren!

  Like

 2. Ik kan mij voorstellen dat je naar een verlengd weekend uitkijkt ;) Is hier ook zo (maar helaas moet ik werken dat weekend). Geniet van de fijne momenten, naast het harde werken.

  Like

 3. Oooh, als dat bureau in een kerk werkelijkheid wordt, hoop ik keihard dat je daar over gaat bloggen! :-)

  Zo fijn dat je dat kaartje van je moeder terugvond! Al moet het ook wel heel confronterend zijn; ik heb het daar soms al lastig mee als ik iets in het handschrift van mijn grootvaders tegenkom, laat staan wat dat moet zijn als het je moeder is!

  Geliked door 1 persoon

 4. hahaha, ik zat me ook al zorgen te maken over de verwarming in een kerk. Maar wel supercool idee zeg. is het gotische kerk, want anders ook wat donker.

  10 kilo frietjes….coool

  en hartje voor je kaartje van je mama!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s