Lieze heeft een doel

Verbeelding Book Challenge 2018 – update 1

07-bookchallenge

Niet alleen 40 dagen bloggen is aan zijn tweede editie toe, ik doe ook voor de tweede keer mee aan de Verbeelding Book Challenge. Het opzet is elk jaar hetzelfde: 30 leesuitdagingen om af te strepen. Ik geef jullie elk kwartaal een update.

4 sterren

Het belang van schoon ondergoed – Valerie Eyckmans: Deze titel intrigeerde me zo op Goodreads dat ik het boek op mijn leeslijstje zette en ook al zegt de titel weinig over het verhaal, ik heb graag gelezen. Het gaat niet altijd over makkelijke thema’s, maar vond het heel vlot weglezen.
Goed voor puntje 7: Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads.

Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells: Ook hier weer was het vooral de titel die me aansprak, eenzaamheid is wel een topic voor mij. Het boek was niet wat ik er inhoudelijk van verwacht had, maar het is wel heel mooi geschreven. Verschillende quotes gingen recht naar mijn hart.
Goed voor puntje 28: een boek met een portret op de cover.

Het familieportret – Jenna Blum: Een roman die zich afspeelt tijdens de oorlogsjaren, die heb ik de laatste jaren al vaak gelezen. Deze vond ik best te smaken, al vond ik het verhaal dat zich destijds afspeelt wel beter dan het gelijklopende verhaal in de huidige tijd.
Goed voor puntje 13: een boek met minstens 10 herdrukken.

Flawed – Cecelia Ahern: Ik had nog wat tijd te doden in Londen vorig jaar en kocht toen 2 boeken van deze schrijfster, die ik altijd al goed gevonden heb. Het was pas toen ik thuis was dat ik doorhad dat dit eigenlijk een Young Adult book was. Dat maakte dat het wel vlot las, ook al is het in het Engels. En ik kon ook echt wel meegaan in het verhaal, over een maatschappij waar alles behalve perfect zijn niet genoeg is.
Goed voor puntje 27: een boek waar een gevangenis in voorkomt.

De tattoeëerder van Auschwitz –  Heather Morris: Ik las hier overal lovende commentaren op en kon daarom niet weerstaan in de boekhandel. Maar eigenlijk had ik er meer van verwacht. Ik heb zelfs lang overwogen om maar 3 sterren te geven. Ik werd gewoon niet zo meegenomen in het verhaal denk ik en dat had ik bij gelijkaardige boeken wel veel meer.
Goed voor puntje 2: een boek met een plaatsnaam in de titel

3 sterren

Lichte Jaren – Elizabeth Jane Howard : dit boek werd aangeraden door fans van Downton Abbey. Van die reeks ben ik inderdaad fan, van dit boek iets minder. Het is in principe deel 1 in een reeks en zo leest het ook, als een introductie op een verhaal dat nog moet komen. Alleen lijkt een introductie van 500 pagina’s me dan toch behoorlijk overdreven.
Goed voor puntje 4: Een boek waarvan de auteur het laatste decennium is overleden.

Het ongrijpbare meisje – Mario Vargas Llosa: ik wou mezelf nog wat extra uitdagen en ook meelezen met het boek van de maand, maar in januari was dat geen topper. Het meisje uit de titel is echt geen aimabel personage, maar het boek slaagt er voor mij nergens in om dat te verklaren en wil anderzijds ook nog wat geschiedenis meegeven maar doet dat voor mij niet goed genoeg. Niet mijn ding.
Goed voor puntje 11: een boek oorspronkelijk geschreven in een taal die je niet vaardig bent.

De kinderen van Calais – Lara Taveirne: mijn verwachten lagen hoog voor dit boek en ze werden niet volledig ingelost. Ik vond het uitgangspunt wel goed, maar ineens ging het dan een hele andere richting uit. Ik denk dat het een boek is dat onder je vel zou moeten kruipen, maar dat deed het bij mij niet.
Goed voor puntje 5: een boek dat al meer dan een jaar ongelezen op de boekenplank staat.

Perfect – Cecelia Ahern: Toen ik Flawed had uitgelezen en deze een open einde bleek te hebben, wou ik dadelijk het vervolg lezen. Alleen jammer dat het een beetje teleurstelde. Het zou volgens mij zo’n 100 bladzijden korter gekund hebben en er zit 1 stuk in dat zogezegd voor balans moet zorgen, maar dat er echt compleet over is en totaal overbodig. Toch een beetje een anti-climax.
Goed voor puntje 12: een boek van een auteur die als minstens 10 boeken heeft geschreven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Verbeelding Book Challenge 2018 – update 1”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s