Lieze overpeinst

Waar ligt mijn eindmeet?

Op aanraden van Irene kocht ik het boek ‘Steeds leuker’ van Jelle Hermus. En ook al zit ik nog maar op pagina 50, ik heb echt al zoveel plakkertjes gekleefd met dingen die herkenbaar zijn en waar ik over wil bloggen. Eentje daarvan was een onderwerp waar ik al langer op zat te denken, door een blogbericht van Marion en door iets wat Ish vertelde in zijn show die ik een tijdje geleden zag.

Ik heb het leven heel lang gezien (of misschien nu nog) als een project. Als bepaalde dingen afgewerkt zijn, dan is het goed en dan heb ik mijn eindmeet behaald. Al heb ik het wel heel moeilijk met bepalen waar mijn eindmeet ligt. Is mijn project af als ik wat gelukkiger ben? Als ik een man heb gevonden? Als ik kinderen heb? Als ik een hogere titel op mijn naamkaartjes heb staan?

road-908176_1920.jpg

Tot ik las wat Jelle schrijft en een waarheid als een koe is: Je leven is geen project, je leven is een proces. Nu denken jullie misschien allemaal: ja natuurlijk, dat is toch logisch, maar ik had het blijkbaar even nodig om dat toch nog eens zwart op wit te zien staan. Een project is iets dat een bepaalde uitkomst heeft en dat je kan afvinken. Maar je leven, dat loopt door zolang je er bent en dus heb je ook zolang om het te optimaliseren want het is nooit voltooid.

Het is dus een kwestie om de projecten te vinden die er voor zorgen dat het proces van je leven kan verbeteren en dat je gelukkig maakt. En dat is natuurlijk een veel betere manier van in het leven staan. Want dan zijn die man vinden en kinderen krijgen en een huis bouwen wel mooie projecten die ik nog steeds wil afvinken, ze zijn niet een bepaalde eindmeet die ik moet halen om mijn leven de moeite waard te maken. En als dat helemaal is doorgedrongen, dan ga ik me een pak lichter voelen denk ik.

5 gedachten over “Waar ligt mijn eindmeet?”

  1. Ha ik ben blij dat je iets aan het boek hebt gehad! Ik kleef geen plakkertjes maar ik fluo alles wat ik interessant vind. Hihi. Ik vind het ook echt zo’n boek dat je met je neus op de feiten duwt en dat het eigenlijk allemaal niet zo moeilijk is als wij soms denken. Het denken in projecten om je proces leuk te maken vind ik ook een fijn idee :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s