Lieze checkt in

Lieze checkt in #96

Lieze checkt in

Mannekes, het is warm. Te warm om iets te doen eigenlijk. Het is hier 30 graden binnen en de enige plaats waar het nog wat uit te houden is, is voor mijn ventilator (die stilaan warme lucht begint te blazen). Er staat nog strijk te wachten maar dat zou echt marteling zijn om dat nu te doen. Dat kan dus gerust wel eventjes wachten. En eigenlijk is het zelfs te warm om na te denken over mijn weekoverzicht, maar ik ga mijn best doen.

Een tijdje geleden had mijn paardrijd-instructrice het geweldige idee om mij en nog 2 vriendinnen in te schrijven voor de klantenwedstrijd op de manege. Telt voor niks mee, buiten voor de fun. En ook al rij ik normaal nooit wedstrijd, omdat het onder vrienden was, liet ik me overtuigen. Vorige zondag was het zo ver. Mijn resultaat was niet geweldig, maar het was een fijne dag en de barbecue die we achteraf krijgen was lekker. Misschien ben ik volgend jaar nog wel eens zo gek om mee te doen.

 

36199852_10216017324963115_2001386860798017536_o
foto: Lynne Hermans

 

Na het eerste voorontwerp dat ik kreeg van de architect wou ik nog een aantal dingen laten aanpassen. Al bleek een afspraak maken niet zo evident. Ze deed wel een aantal voorstellen, maar die waren allemaal op momenten dat de Belgen moesten spelen. Dilemma dus. Gelukkig was er afgelopen maandag nog een gaatje en kon ik dus zowel met mijn huis bezig zijn als supporteren toen het nodig was.

Dinsdag was het feest, want het jaarlijkse zomerevent van mijn werk ging door. Het was weer een mooie avond, in het zonnetje aan het water in Mechelen. En er kwam een tof bandje spelen die er helemaal de sfeer in brachten.

Over woensdag weet ik niet zoveel te vertellen. Ik heb een hele tijd elke avond dingen opgeschreven over mijn dag en dan kon ik daar wel eens gaan neuzen als ik niet meer juist wist wat er allemaal was gebeurd in de week. De laatste tijd doe ik dat niet meer, wat op zich een goed teken is, want dat schrijven had ik vooral nodig om dingen van me af te schrijven als het moeilijker ging. Niet dat nu alles altijd van een leien dakje loopt, maar ik kan er blijkbaar anders of beter mee omgaan, dus op zich is dat positief.

Donderdag was een beetje een chaotische dag op het werk, we hadden een opleiding die veel te laat startte omdat de docent al last had van stakingen bij het spoor, er kwam slecht nieuws over een collega en het was ook gewoon warm om je een hele dag te concentreren. Het voorstel van de baas om de dag ’s middags te onderbreken op een terrasje was dan ook heel welkom, even wat zuurstof en weg uit de kantooromgeving kan al eens helpen.

Ook vrijdag was niet veel bijzonder, ik had een dagje om bij te werken met administratie en ’s avonds keek ik heel fout naar de seizoensfinale van Familie, dat ik al heel lang niet meer volg. Het is eens iets anders dan voetbal.

Zaterdag deed ik dan maar het enige dat een mens kan doen met zo’n weer, op een terrasje gaan zitten. Eerst om uit te rusten na het paardrijden, met een zalig stukje rabarbertaart en daarna nog in Turnhout om uit te rusten van het soldenshoppen, al hielden we het heel braaf met aankopen. En nu de vakantie is begonnen en het hopelijk wat rustiger wordt, mogen er hopelijk nog veel van die momenten volgen.

 

 

5 gedachten over “Lieze checkt in #96”

  1. Ik hou van de zomer, maar nu is het me toch wat te warm… Ik strijk ’s morgens enkel wat we die dag nodig hebben, de rest blijft liggen tot het wat frisser is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s