Lieze heeft een doel

Verbeelding Book Challenge 2018 – update 2

07-bookchallenge

Het wordt een redelijk korte kwartaalupdate, want ik las 2 behoorlijk dikke boeken, waar ik een hele tijd over deed. Minder boeken gelezen als vorig kwartaal dus en nog wat in te halen deze zomer. Ik las ook (nog) niet echt in opdracht van de challenge maar gewoon boeken die ik nog had liggen of in de bib voorhanden waren, dus ik moet op het einde van het jaar nog eens goed kijken welk boek ik nu voor welk puntje ga gebruiken.

4 sterren

Kamer – Emma Donoghue: Ik had deze zien passeren op Goodreads en op mijn leeslijstje gezet om dan te vergeten. Tot ik zag dat de film op tv kwam en toen wou ik toch liever het boek lezen. Ik heb uiteindelijk niet naar de film gekeken, ook niet achteraf, maar ik denk dat het de magie van het boek wat zou wegnemen. Het boek wordt immers volledig verteld in de taal van een kind en dat geeft het een bepaalde charme.
Goed voor puntje 21: een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, zonder dat het een jeugdboek is

Dans met mij – Jojo Moyes: Deze pakte ik vooral mee in de bib omdat het over paarden ging en dat in aanloop naar mijn eigen wedstrijd. Al kan Sarah een pak beter rijden dan ik. Gelukkig kan Jojo Moyes ook gewoon goed schrijven dus ook voor niet paardenliefhebbers een fijn boek om te lezen.
Goed voor puntje 26: een boek met bloemen op de cover (subtiel, maar toch)

3 sterren

Het eeuwige vuur – Ken Follet: Ik genoot heel erg van de vorige 2 boeken uit de Kingsbridge reeks, als is het bij Ken Follet altijd wel even worstelen om er in te komen want er zitten heel veel personages in. Maar dan zit je er helemaal in en is het jammer dat het gedaan is. Al had ik dat bij dit derde boek toch net iets minder dan bij de vorige.
Goed voor puntje 18: een boek dat zich afspeelt op een eiland (het grootste deel speelt zich af in Groot-Brittannië)

4 3 2 1 – Paul Auster: Dit boek vertelt 4 keer het verhaal van Archie Ferguson en dat vond ik een heel leuk uitgangspunt. Alleen jammer dat de schrijver er heel hard ook een geschiedenisles over Amerika in de jaren 60 van wilde maken en dat Archie echt heel de tijd zit door te drammen. Ik heb hier echt op zitten worstelen en ik had er veel meer van genoten als ik Archie op minder dan 900 bladzijden had leren kennen zonder al die ellenlange politieke beschrijvingen er bij.
Goed voor puntje : een boek waarin de dood centraal staat (de dood van iemand bepaalt meestal op welk van de 4 paden het verhaal doorgaat)

Lyrebird – Cecelia Ahern: Het uitgangspunt van het boek vond ik heel mooi, een meisje dat weggehouden is van de wereld leert die onbekende wereld nu kennen en blijkt een mooi talent te hebben. Het eerste stuk vond ik heel mooi en zeker meer dan 3 sterren waard. Dat ze er dan ineens een realityshow/talentenjacht bij moeten trekken vond ik veel minder tof dus daar zakte mijn score toch wel.
Goed voor puntje 1: een boek met een dier in de titel

Honderd stukjes van mij – Lucy Dillon: Dit was maar even een leuk tussendoortje, een rasechte chicklit dus gewoon even ontspannend. Heerlijk voorspelbaar dus, maar leest wel makkelijk weg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Verbeelding Book Challenge 2018 – update 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s