Lieze date

Kreeft, krokodil of toch iets anders?

hatches-387339_1920

The lobster, die film, ken je die? Toen ik hoorde waarover hij ging, wou ik hem zeker zien.  De film gaat over hoe alleenstaand zijn iets ten alle kost moet vermijden. Als je single bent wordt je ondergebracht in het hotel en krijg je 45 dagen om een partner te vinden. Lukt dat niet, dan word je veranderd in een dier. Dat dier mag je wel nog zelf kiezen en, verrassing, het hoofdpersonage kiest voor een kreeft. De film zelf vond ik maar niks, een beetje te arty voor mij, maar ik wou wel eens nadenken over welk dier ik zou willen zijn.

Als ik in de film had geleefd, dan was ik nu een albatros (want al veel langer dan 45 dagen alleenstaand). Een albatros is een doorzetter en onvermoeibaar (wie wil dat nu niet). Hij is vooral slim en denkt dus dingen uit om er voordeel uit te halen (zoals de juiste wind om meer afstand af te leggen). De albatros voelt zich heel goed boven het water maar minder op het land, iets dat ik wel herken. Niet dat ik iets heb met water, maar ik voel me ook beter op bekend terrein dan op nieuwe plaatsen.

Albatrossen zijn graag omringd door hun groep, maar zijn wel heel trouw en blijven de rest van hun leven bij dezelfde partner. Het zijn mama en papa samen die de jongen grootbrengen als een team. Ze kunnen trouwens nog op hoge leeftijd jongen krijgen dus geen druk van de biologische klok. En het is best een sierlijke vogel, dus zo wil ik er nog wel uitzien. Al vind ik misschien toch nog graag een partner als mezelf ;-)

 

 

 

 

2 gedachten over “Kreeft, krokodil of toch iets anders?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s