Lieze checkt in

Lieze checkt in #100

img_0025

Wat was dat allemaal. Heeft er iemand de thermostaat ontregeld of zo? Chocola smelt in de kast, kokosvet is ineens heel vloeibaar, alles plakt en als je buiten komt, lijkt het alsof hierboven iemand de haardroger heeft opgezet.  Geef mij dan maar het weer van gisteren en vandaag, nog altijd het zonnetje maar 10 graden minder en dan maken die paar druppels mij niet uit.

Vorige week zondag had ik eigenlijk al wat last van de warmte. Als ik te lang in de zon zit, dan krijg ik al eens last van migraine, gewoon door de warmte. Dat had ik gelukkig tot nu toe nog niet gehad. Al was dat misschien iets te snel victorie gekraaid, want later in de week sloeg de hoofdpijn wel toe.

Ik probeer de laatste tijd weer wat meer te letten op het feit of ik 10.000 stappen per dag haal. Maandag na het werk was ik daar nog totaal niet geraakt dus besloot ik ’s avonds nog een wandeling te gaan maken. Ik ging maar gewoon hier in de buurt, maar sloeg eens een straat in waar ik normaal nooit kom en dan ontdek je stukken van je eigen stad die je gewoon totaal niet kent. 

Normaal zou begin deze week mijn verlof ingaan, maar omdat ik besloot om dat in te korten, ging ik toch nog een paar dagen werken. Zo kon ik dinsdag nog werk maken van iets wat ik voor een collega zou uitzoeken en dat er nog niet van gekomen was. En het lukte eigenlijk redelijk snel om het gedaan te krijgen, dus dat was wel een opluchting.

Woensdag was dan mijn laatste werkdag en er stond nog een avondsessie op het programma. Ik voelde me eerst een beetje verplicht om ze zelf nog te geven aangezien ik nog niet met vakantie was, maar toen een collega aanbood om ze van me over te nemen was ik toch blij dat ik niet tot 22u hoefde te blijven.

Het was dan maar met yoghurt en fruit en niet met een uitgebreid buffet, maar vakantiegevoel is toch ook om op het terras te kunnen ontbijten, dus dat deed ik donderdag dan maar gewoon op mijn eigen bankje. Tijd hebben ’s morgens vind ik altijd zo’n luxe. Want ook al hebben we glijdende uren, als ik moet gaan werken heb ik nooit het gevoel van heel veel tijd te hebben ’s morgens.

img_0351

Vrijdag wist ik niet echt blijf met mezelf, het was gewoon te warm om iets te doen. ’s Avonds ging ik nog even buiten om te kijken of ik die mooie maan zou kunnen spotten, maar ze zat verstopt. Zelfs om 22u was het nog warm buiten, dus echt afkoeling was er niet bij. Ik ben al heel dankbaar geweest voor mijn ventilator de laatste weken.

Gelukkig was het zaterdag wel al wat minder warm zodat ik kon gaan paardrijden (bij 36 graden mogen die uiteraard gewoon op stal blijven staan). Na de feestdag van vorige week was het een fijn weerzien met de paardjes en de vriendinnen daar.

 

 

5 gedachten over “Lieze checkt in #100”

  1. Heerlijk he, dat weer dit weekend! Ik smelt ook echt al heel de week en gisteren kon je tenminste wat ademen buiten. Ik kan goed tegen de warmte als ik gewoon aan een zwembad mag liggen en daarna in een hotelkamer vol airco kan binnenkomen, haha, maar hier in België mag het inderdaad een serieus pak graden minder zijn :)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb ook glijdende uren, maar ik ontbijt nooit op mijn gemak en vertrek als de vliegende weerlicht naar het werk elke dag. Dan is het nog zo genieten als ik daar wel een tijd voor maak :-). Geniet van je vakantie!

    Like

  3. Het was eind vorige week echt te warm eh…’k hou van de zomer, maar dan was het niet meer aangenaam en ‘k vrees dat het weer gaat “verslechten” (heeeel heet worden)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s