Lieze overpeinst

Bedankt voor de goede raad

dadaepo-beach-2826172_1920

Ik wil geloven dat mensen meestal het beste met elkaar voorhebben. En dat ze goede raad geven om goed te doen. Ik doe het zelf ook, raad geven in de hoop om daar iemand mee verder te helpen. Maar goeie raad krijgen, daar ben ik misschien niet zo goed in. Omdat ik heel vaak het gevoel heb dat die goede raad weinig gekoppeld is aan begrip voor mijn situatie. Ik ben me er van bewust dat het voor een buitenstaander makkelijker praten is. Je zit er niet zelf middenin en kan dus neutraler zijn. Maar dat wil niet zeggen dat begrip niet meer nodig is.

Zo krijg ik de laatste tijd van vele kanten de raad om toch gewoon een reisje te boeken als ik niet heel de vakantie thuis wil zitten. Klinkt simpel: gewoon even op internet kijken, een last minute vinden en vertrekken. Daar stopt zo ongeveer wat de ander denkt. Wat ik daarbij denk is veel meer: Op reis gaan kost geld, op welke manier dan ook, ik weet nog niet hoeveel mijn huis gaat kosten, ik ga dat allemaal alleen moeten betalen dus nu geld uitgeven aan andere dingen zorgt voor onrust. Alleen op reis gaan zorgt er wel voor dat ik in een andere omgeving ben, maar ik kan mijn hoofd niet thuislaten, dus ik ga nog altijd over heel veel dingen zitten nadenken, dat stopt niet als ik een landsgrens oversteek. Alleen op reis gaan is confronterend, want de mensen die je in de zomer rond je ziet op vakantie zijn meestal koppels en gezinnen en zo voel ik me misschien nog triestiger dat ik dat niet heb. Wat ga ik de hele tijd doen als ik alleen op reis ben, want ik kan wel dingen gaan bezoeken, rondlopen en lezen, maar altijd alleen ergens gaan eten en lange avonden moeten overbruggen is niet altijd zo makkelijk.

Voor een buitenstaander klinkt dat misschien allemaal als uitvluchten, maar voor mij zijn het wel heel echte bedenkingen. En zo gaat het met veel dingen. Want volgens anders kan ik toch ook gewoon bij een relatiebureau gaan, gewoon eens buiten komen, gewoon maar dit of dat doen. Ik wil niet zeggen dat de raad niet meer mag komen, maar het zou wel fijn zijn als mensen wat verder willen nadenken over waarom het misschien toch net niet zo simpel is. Of vraag het me gewoon. Waarom het voor mij moeilijk is om die goede raad op te volgen. Misschien leer ik zo wat ik mis doe en kunnen we samen een oplossing vinden.

5 gedachten over “Bedankt voor de goede raad”

      1. Tja, ik deed dat. Zonder hulp. En ja, eng maar het heeft wel mijn horizon verruimd. In jouw geval met een huis en zo kan ik me voorstellen dat je even rustig aan doet.

        Geliked door 1 persoon

  1. Ik snap het hoor, voor veel mensen is het nu eenmaal heel moeilijk zich in de plaats van iemand anders te stellen en eens te na te denken over hoe zij het allemaal beleven. Het spijt me dat je dit ook zo ervaart, zo proberen waarschijnlijk gewoon goed te doen, maar daar ben je natuurlijk niet veel mee.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s