Lieze checkt in

Lieze checkt in #107

Lieze checkt in

Kleine blogcrisis hier, want die weekoverzichtjes met dingen waar ik dankbaar over ben, daar moest ik de laatste tijd vaak hard over nadenken. Er gebeuren immers niet elke dag opwindende dingen of dingen waar ik over wil/kan schrijven en natuurlijk zijn ook de kleine dingen belangrijk, maar het moet wel een beetje interessant blijven om te lezen. Dus ik vroeg me af of ik dat weekoverzicht wel moest houden. Nu las ik vanmorgen toevallig bij Irene hoe ze net met dezelfde vragen zat en ik hakte een knoop door. Ik ga terug naar hoe ik vroeger de Check-ins deed. Met wat hoogtepunten en eventueel laagtepunten van de week. En een leuk beeld, want dan heb ik een extra duwtje in de rug om weer meer foto’s te nemen.

Toppertjes

* Aan een nieuw fitnessprogramma voor thuis begonnen zijn en op 2 weken tijd nog geen enkele sessie overgeslagen hebben.

* De eerste les van mijn kluscursus. Nu natuurlijk alleen nog maar inleiding en zelf nog niks gemaakt maar de werkschoenen staan al klaar voor volgende week. En de lesgever werkt in de bouw in bijberoep dus kon al heel wat tips geven voor mijn huis.

* Thuiskomen en een geschilderde voordeur zien. Geeft toch een heel andere uitstraling.

* Klinken op het diploma dat een vriendin deze week haalde na heel hard aan haar thesis werken.

* Een bepaald project op het werk wat uit het oog verliezen. Nu ineens de vraag krijgen of we de gevraagde resultaten gehaald hebben dus maar direct beginnen tellen. En dan exact op de KPI uitkomen die vooropgesteld was. Oef.

* Bijpraten met de beste vriendin, altijd gezellig.

* De verkavelingsvergunning die is goedgekeurd, nu nog uithangen en dan kunnen we er in vliegen om de grond klaar te maken. Mijn neef is volop zijn netwerk aan het aanspreken om mij daar mee te helpen, dus wel fijn dat ook andere mensen er zo mee bezig zijn.

Floppertjes

* Ik heb kunst (of dat beweren ze toch) voor de deur (dat kan je al eens hebben als je naast een museum woont). Ik ben niet zo overtuigd of het kunst is, want het is een opblaasbare tractor met een grote vreemde vrouw er naast. Ik moet er gelukkig niet constant op kijken, maar het geblaas om die tractor opgeblazen te houden durft al wel eens storen.

* Ik volgde een lezing waar ik veel van verwachtte, maar die eigenlijk een beetje tegenviel. Ga er later nog wel eens over bloggen denk ik.

4 gedachten over “Lieze checkt in #107”

 1. Schreef je het positieve overzichtje vroeger voor jezelf, omdat het je een positieve focus gaf enz? Dan maakt het toch niet uit of iets interessant is om te lezen of niet? Je mag uiteraard compleet kiezen wat je wel doet, niet doet op je blog en dit format vind ik ook leuk! Maar die zin “het moet natuurlijk interessant blijven om te lezen” sprong er voor mij uit…vandaar mijn vraag naar wat je oorpronkelijke motivatie was om het vorige format te gebruiken?

  ik denk dat ik op mijn blog soms wat te weinig check wat voor de lezer interessant zou zijn, ik blog wat ik wil bloggen en merk dan dat de lezers soms uitblijven :p.

  Like

  1. Het was zeker ook een beslissing vanuit mezelf en niet alleen om het interessant te houden voor de lezers.
   Ik merkte vooral dat er op sommige dagen weinig noemenswaardig gebeurde en op andere dagen soms meerdere dingen. En dat lukt dan beter in dit format omdat ik niet vastzit aan 7 dagen die ik wil invullen.
   En misschien was ik gewoon zelf toe aan wat verandering. Ik kan later nog altijd terug moest ik willen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s