Lieze overpeinst

Verantwoordelijkheid

Je hebt zo van die eigenschappen van andere mensen die super hard in je allergie zitten. Dat kan gaan over arrogantie, opdringerigheid,pessimisme… Maar mijn allergie is vooral het niet nemen van verantwoordelijkheid. Dat komt natuurlijk omdat ik net wel iemand ben met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En misschien is dat bij mij iets te groot om goed te zijn, maar je krijgt me dus echt op mijn paard door verantwoordelijkheid af te schuiven.

En dat durft wel eens botsen. Want ik kom natuurlijk in aanraking met mensen die op dat gebied in mijn allergie zitten op mijn werk en in de familie. ik kan daar dan ook echt over in discussie gaan, al weet ik op voorhand dat dat meestal een verloren strijd is. Maar ik kan me er dus echt in opjagen.

Dat komt denk ik vooral omdat ik me er in opboei dat die mensen daar gewoon mee wegkomen. Zij nemen hun verantwoordelijkheid niet, maar krijgen het toch gedaan dat iemand anders dan de kastanjes voor hen uit het vuur halen. En misschien is het wel jaloezie dat ik dan voel, want ik neem net wel heel erg mijn verantwoordelijkheid en regel dus mijn zaakjes zelf zonder dat ik daar anderen mee belast. Voor mij lijkt het dus dat degenen die het maar laten hangen geholpen worden en degenen die het ‘juist’ doen gestraft worden. En dat kan ik moeilijk snappen. Maar misschien mis ik gewoon wel eens iemand die ook voor mij zorgt…

Een gedachte over “Verantwoordelijkheid”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s