Lieze overpeinst

Alle zaakjes op orde

Onderstaande tekst kreeg ik vorige week een aantal keer te zien op social media en hij werd me zelfs speciaal doorgestuurd. Hij is bedoeld om een hart onder de riem te steken. Dat het ok is om niet te voldoen aan het ideale plaatje dat de maatschappij soms lijkt op te dringen. Dat je gewoon je eigen leven moet leiden, zonder te veel het gevoel te hebben dat je aan bepaalde beelden van andere moet voldoen. En dat is mooi. Er kwam ook heel veel bijval bij deze afbeelding.

49864324_1403944499754377_729602771929530368_o

Een dag later las ik echter dit artikel in de krant, dat net groot bloklettert dat er volgens onderzoek toch wel een leeftijd is waarop je alles op een rijtje moet hebben. Waarom moet daar onderzoek naar bestaan? Welke meerwaarde heeft het om uit te zoeken wanneer de meeste mensen aan het plaatje voldoen (want dat betekent dat ze al een bepaald plaatje voor ogen hebben) om dan te kunnen zeggen wanneer je dus normaal bent en wanneer niet.

Er wordt dan wel gezegd dat ik me geen zorgen hoef te maken, want mensen krijgen later kinderen, dus ik ben niet de enige, maar ik zou eigenlijk wel al rond mijn 31e de ware moeten zijn tegengekomen. En ik heb nog 4 jaar om mijn leven op orde te krijgen. En als dat niet zo is, dan ben ik misschien toch weer een beetje abnormaal want wijk ik af van wat de gemiddelde mens doet.

Het is zoals de afbeelding zegt, er zijn geen regels. En toch doen we dan blijkbaar onderzoek om dingen in een keurslijf te duwen en er richtlijnen van te kunnen maken.  Is het omdat mensen schrik hebben om te veel buiten de lijntjes te kleuren, dat ze echt willen weten waar de lijntjes liggen? Of omdat de wereld te ingewikkeld is zonder dat we ze in regels kunnen vatten? Misschien maken die regels het wel gewoon ingewikkelder dan nodig.

 

8 gedachten over “Alle zaakjes op orde”

 1. Ik zag ooit eens zo’n afbeeldingetje met een tekst er op over het feit dat Barack Obama op zijn 56ste met pensioen ging en dat Trump in de 70 is en nog aan een nieuwe carrière begint. Iedereen heeft zijn eigen tijdlijn :)

  Geliked door 1 persoon

 2. Zou je deze tekst eens kunnen herschrijven? Het zit vol inpliciete oordelen over jezelf. Hoezo, je hebt nog 4 jaar om je leven op orde te krijgen? Met wat ik hier zie en lees, heb je de dingen aardig op orde. Je hebt een baan, je bouwt een huis, je doet je huishouden, je gaat uit met vrienden. Hoezo, niet op orde? Ik hoop echt dat je vrijheid vindt in je hoofd en je woorden

  Like

  1. Het is de krant (of het onderzoek waarvan sprake) die zegt dat 39 de leeftijd is waarop je alles op orde moet hebben. Vandaar dat ik aan die 4 jaar kom. Ik voel het gelukkig zo niet aan! Ik heb dan wel het gevoel soms dat ik er nog niet ben, maar ik besef ondertussen wel dat die druk niets oplevert.

   Like

 3. En ik wens je ook een een vakantie in Nederland toe. Doe eens van huizenruil en ga dan eens rondkijken. Iedereen leeft zijn eigen leven in pakweg mijn straat. Er wonen minstens drie dames van boven 35 alleen, en ze zijn lekker krachtig. Als ik dat artikel zou tonen hier, zou niemand het snappen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s