Lieze overpeinst

Stel dat ze op zijn

Er zijn momenten dat ik het liefst gillend weg zou lopen als ik in de boekskes lees dat er weer maar eens een BV is die een nieuw lief heeft gevonden. En een keer dat je er op begint te letten, zijn er dat best veel dus er komen geregeld frustraties bij me op. En dat heeft verschillende redenen (die natuurlijk niet alleen door BV’s komen).

Ten eerste wijst het feit dat er een artikel in de krant of de boekskes gewijd wordt aan een nieuwe relatie van iemand bekend er op dat we dat blijkbaar echt willen weten en dat zoiets nieuws wordt. Er wordt geschreven over hun vorige relaties, over hoe lang ze al alleen zijn en dat ze nu gelukkig weer iemand hebben gevonden. Relaties zijn belangrijk en blijven de standaard voor een gelukkig leven lijkt het dus.

Ten tweede valt het me op dat de meesten heel snel toch weer een nieuwe relatie starten. Ze komen eerst in het nieuws met hun relatiebreuk en een paar maanden later kondigen ze via Instagram met een melige foto aan dat er een nieuwe liefde van hun leven is. Hoe lukt hen dat zo snel. Ze scheiden na jaren huwelijk en 5 minuten later is de volgende daar al. Alsof het de normaalste en makkelijkste zaak van de wereld is.

En tenslotte geeft me altijd een heel raar gevoel. Want soms lijkt het of ik dan overvallen wordt door een irrationele vorm van paniek. Paniek omdat er weer iemand van ’t straat geraakt is en die iemand dat ben ik niet. Heel belachelijk hoor, weet ik ook wel. Maar soms voelt het alsof er ooit een moment gaat komen waarop alle vrijgezellen op gaan zijn en ik uit de boot ga vallen. Dus elke keer als er weer iemand een nieuw lief vindt, voelt het alsof er weer eentje minder overschiet voor mij om tegen te komen.

Er zit dus maar 1 ding op… mij volop terug op Tinder smijten. Of toch maar meedoen aan Blind getrouwd of Blind Date. Ik zal maar kiezen voor het beste: die dingen niet meer lezen.

10 gedachten over “Stel dat ze op zijn”

 1. Ik snap dat soort mensen ook niet, dat wisselt van lief alsof het niets is! Mijn ouders hebben ook zo’n koppel in hun vriendenkring. Ze gingen na tien jaar huwelijk uit elkaar en vooral de man zat in zak en as, bij mijn ouders te huilen tijdens de feestdagen e.d. Vier maanden later had hij al een andere relatie. Ik ben zelf heel lang single geweest en verstond dat absoluut niet, hoe dat zo snel kon gaan. Waar leren die elkaar dan kennen enzo!? Weet je, ik denk dat veel mensen settelen voor ‘oké’ of ‘goed genoeg’ in plaats van voor de grote liefde. Dat is volgens mij een grote verklaring.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is mij al opgevallen dat de mensen uit mijn omgeving die single worden ofwel redelijk snel een nieuwe relatie beginnen ofwel lang alleen blijven. Alsof er niet echt een tussenweg is. Ik heb mij al afgevraagd hoe dat komt. Zijn de mensen in de eerste categorie niet kieskeurig genoeg, of staan die van de tweede categorie er niet genoeg voor open? Voorlopig nog geen antwoord op gevonden :-). Ik behoorde zelf al tot de twee categorieën, denk ik: ik was jarenlang single als twintiger, ik dacht echt dat ik nooit een goed lief zou vinden (en houden). Toen ik als dertiger na een relatie van een paar jaar single werd heeft het ‘maar’ een jaar geduurd (is dat kort?). Ik zag trouwens in mijn omgeving de laatste tijd een paar mensen die al lang alleen waren plots aan een nieuwe relatie beginnen, en snel een aantal stappen zetten omdat het duidelijk ineens goed zat. Om maar te zeggen dat lang (moeten) wachten soms beloond wordt, maar dat wist je waarschijnlijk al wel. Al snap ik echt wel dat het frustrerend is als het alweer iemand anders is die de liefde van zijn/haar leven vindt is en niet jij.

  Geliked door 1 persoon

 3. En als je er eens goed op let dan zijn het vaak de mannen die heel snel een nieuw lief hebben. Mannen zijn precies rapper content en kunnen absoluut niet alleen zijn. Ik ben 4 jaar single (als ik de twee korte relaties niet mee tel), maar ik ben dan ook heel erg kieskeurig. Vooral als je online gaat daten, heb je een lijstje waaraan ze moeten voldoen. Terwijl je misschien iemand tegen komt waar je voor valt ook al is die net volgens het perfecte lijstje.
  En je ziet misschien dagelijks koppels, maar er gaan ook dagelijks koppels uitéén. Misschien is je potentiële partner nu bezet maar is die binnen een paar maand wel vrij. :)

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb mijn huidig lief een dikke 8 maand laten jagen op mij omdat ik zelf niet zeker was mijn gevoelens. Ik heb daar tijd voor nodig. Ik besef dat ik heel veel geluk heb gehad dat hij zolang heeft willen wachten en zelfs een ander meisje heeft afgeslagen. Ik snap dus ook niet hoe mensen zo snel kunnen switchen. Ik denk ook dat dat wel eens de reden kan zijn dat ze precies nooit een duurzame relatie opbouwen. Je moet een sterke basis hebben voor je relatie en die lijkt me in zo’n geval onmogelijk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik snap dat ook niet zo goed, mensen die zo snel wisselen van lief. Dat is voor mij ook van de moeilijkste dingen om mee om te gaan: dat J. meteen een ander had toen we uit elkaar gingen. Hij weet zelf ook dat hij – o.a. door issues in het verleden – een enorm probleem heeft met alleen zijn en zich dus (te) snel tevreden stelt met wat ook maar mogelijk is. Iets wat ik inderdaad ook vaker bij mannen dan bij vrouwen zie…
  Tussen mijn eerste lief en hem ben ik ruim 5 jaar single geweest; ik ben gewoon niemand tegengekomen die overtuigend genoeg was :-) En was het nu niet opnieuw hem geweest, dan vermoed ik dat ik ook wel een hele tijd single zou zijn gebleven. Ik word gewoon niet zo snel verliefd en als dat dan gebeurt, wil ik ook wel het gevoel dat het écht de moeite waard is en niet gewoon “een tussendoortje” (hoewel ik daar in die lange periode als single soms ambetant van was op mijzelf, dat ik dat niet kon loslaten en niet “zomaar even” een onenightstand ofzo kon hebben. Nog los van het feit dat dat ook daar wel veel makkelijker gezegd dan gedaan is, want hoe ik dat dan had moeten vinden… geen idee!).
  Maar ik geloof er vast in dat voor iedereen die dat wil, ergens iemand gepast te vinden is. En inderdaad, zoals loesjezaakjes ook zegt, misschien is dat wel iemand die nu nog een relatie heeft, maar single is tegen dat jij hem ontmoet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s