Lieze leeft

Het allegaartje (6)

Terug van weggeweest: het allegaartje. Of het terug een blijvertje is zal nog moeten blijven, maar nu ik zin had om te bloggen maar weinig inspiratie om voor vandaag iets op het scherm te krijgen, leek zo’n allegaartje me ideaal.

Het is niet dat ik helemaal niet weet wat te schrijven. Er staan nog wel wat ideeën in de concepten, maar het lijkt toch niet altijd zo simpel te zijn om ze uit te schrijven. Dingen schrijven lukt enkel als het er op dat moment uit wil. En sommige trefwoorden heb ik opgeschreven toen ik in een heel andere mindset zat, dus soms weet ik niet of ik er nog over kan of wil schrijven of komt er ineens een hele andere invalshoek.

Over schrijven gesproken, de laatste tijd wordt er al eens vaker op het werk gevraagd om dingen te schrijven omdat ze weten dat ik dat graag doe en vinden dat ik een vlotte pen heb. En ik mag binnenkort aansluiten bij een cursus copywriting. Het is wel gericht op ondernemers voor hun website, maar het is een hele toffe madam die het geeft en ik zal er ongetwijfeld dingen oppikken dus het blijft een fijne kans.

Om van schrijven naar lezen over te gaan: vorig jaar won ik op de blog van MissDeadline een zelfhulphoek. Maar dan niet eentje met een bepaalde theorie over hoe je alles moet aanpakken en dat je dan gelukkiger zou zijn. Het is namelijk een boek geschreven door iemand die 12 verschillende zelfhulpboeken heeft gelezen en haar ervaringen daar over vertelt. Of het iets heeft opgeleverd, weet ik nog niet, want ik ben nog maar aan een derde van het boek, maar het is in ieder geval al wel heel leuk geschreven dus fijn om te lezen.

Ik wil mijn schrijfkunsten zeker niet op hetzelfde niveau zetten als die van de schrijfster van Help me, maar met alle boeken die ik al gelezen heb, zou ik al bijna hetzelfde concept kunnen volgen denk ik. Ik heb er immers ook al heel wat de revue laten passeren. Maar misschien moet ik dan eerder mijn bloglezers me laten uitdagen voor iets bepaald in plaats van dat ik een boek dat laat doen.

Een gedachte over “Het allegaartje (6)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s