Lieze overpeinst

Dag van de liefde

heart-700141_1920

Het was gisteren Valentijn (even een open deur intrappen). Een dag waarvan heel veel mensen zeggen dat ze er niets mee hebben, maar waar we precies toch heel erg mee bezig zijn. De ene om te zeggen dat het bij hem of haar elke dag Valentijn is, een andere om te roepen dat het allemaal pure commerce is en nog anderen vinden het niet fijn om als alleenstaande al die hartjes door hun strot geramd te krijgen.

Ik heb zelf ook niet al te veel met Valentijn. Niet gewoon omdat ik single ben, want ik kan me ook geen bijzondere 14 februari’s bedenken van toen ik wel een lief had. Als er al iets speciaal is aan de dag, dan is het dat het de huwelijksverjaardag is van mijn ouders en dat het dus voor mijn vader een lastige dag is de laatste jaren.

En als je het dan allemaal zo leest, dan lijken er bijna meer tegenstanders van Valentijn te zijn dan voorstanders (al vind ik mezelf geen van beide). Maar misschien moeten we die dag gewoon in een ander daglicht zetten. Er gewoon een algemene dag van de liefde van maken. Waarop je iedereen die je graag ziet in de bloemetjes mag zetten zonder zoetsappige hartjes en boeketten vol rozen, maar waarbij het ook heel fijn is om je beste vriendin, je tofste collega of je liefste zus die dag nog dat tikje liever te zien.

Mijn collega deed dat gisteren al goed door een lief berichtje te sturen in ons werk-WhatsApp groepje en op mijn bureau vond ik lekkere rode snoepjes. En ook al is liefde in al z’n vormen iets om elke dag dankbaar voor te zijn, volgend jaar zet ik mijn dierbaren op 14 februari misschien toch nog op een iets hoger schavotje.

 

7 gedachten over “Dag van de liefde”

 1. Doen! Hier in Ierland begroetten ze elkaar gisteren met ‘happy Valentine!’, een beetje zoals wij ‘gelukkig nieuwjaar’ zeggen. Met een knuffel erbij voor vrienden en de kinderen en ik kregen er ook eentje van hun juf. Want Valentijn is het feest van de liefde en de romantische liefde is maar een heel klein stukje daarvan. Sommige feesten vieren ze in andere landen beter ;)

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben geen voor- noch een tegenstander. Elke dag kun je beschouwen als Valentijn oftewel vier je elke dag de liefde door gewoon er voor elkaar te zijn. Ik heb nog nooit het geluk gehad om Valentijn met een lief te vieren, maar ik zou het waarschijnlijk niet zo leuk vinden. Ik word liever verrast op dagen waar je elkaar niet persé moet verrassen (slaat dit nu op iets?). Enfin, wat ik eigenlijk wil zeggen: Liefde moet er elke dag zijn, in welke vorm dan ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben er op zich niet tegen, maar ook niet echt voor. J. en ik hebben het vroeger nooit gevierd; vorig en dit jaar wel (niet uitgebreid, gewoon een kleine attentie), omdat op dit moment elk beetje extra deugd doet.
  Maar inderdaad, waarom het niet uitgebreider zien dan enkel romantische relaties, fijn idee!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s