Lieze checkt in

Lieze checkt in #131

 

Lieze checkt in

Ook deze week was druk, maar ik zal dan vooral maar blij zijn dat er genoeg energie is om die dingen te doen. Al ben ik wel blij dat het vakantie is, niet dat ik verlof heb, maar dan valt de les wel weg dus is het wat relaxer.

Toppers

* Net als vorig jaar mogen we een aantal studenten uit de richting Business & Ondernemen begeleiden met hun ondernemersplannen. Ik zag deze week al een aantal van hen en was onder de indruk van hun ideeën dus ik kijk er naar uit om met hen aan de slag te gaan.

* Ik ging ook dit jaar weer naar Batibouw en daar had ik deze keer al een pak meer aan dan vorig jaar. Toen liep ik daar maar wat rond om inspiratie op te doen, maar nu kon ik al veel gerichter een aantal dingen vragen en uitzoeken. Soms was het nog altijd overdonderend, maar ik begin er dingen van te snappen.

* Om de drukte te vermijden, ging ik op een weekdag naar Batibouw en nam dus een dagje verlof. Toen wist ik nog niet dat woensdag zo’n stralende lentedag zou worden dus ik had geluk. Omdat ik de dag erna voor het werk in Brussel moest zijn, besloot ik om gewoon in Brussel te blijven overnachten. Zo kon ik optimaal van het zonnetje genieten: wat door de winkelstraten wandelen, een boekje lezen aan de Muntschouwburg in de zon, de toerist een beetje uithangen en dan ’s ochtends geen uren in de file staan.

* Een van mijn vorige directeurs ging met pensioen deze week en als ex-medewerker was ik uitgenodigd voor de receptie. Ik kon er maar even bij zijn maar het was wel fijn om een heleboel ex-collega’s nog eens terug te zien.

* Een beetje op goed geluk bestelden we kaarten voor een Nederlandse komiek die hier kwam optreden. Rene Van Meurs kwam, zag en overwon. Wat een goeie show. Ik heb echt zo hard gelachen. En er zat dan nog eens een mooie boodschap in ook.

Floppers 

* Wat ik in Brussel toch nog altijd jammer vind, is het totaal gebrek aan kennis van het Nederlands. Sommigen doen echt super veel moeite, maar in het hotel waar ik verbleef kon men er echt niks van. Hoe moeilijk kan het nu zijn om gewoon het woordje ‘goeiedag’ te leren en mij niet te bekijken alsof ik een exotische uitgestorven taal spreek. Want puur uit principe blijf ik in onze hoofdstad dan gewoon Nederlands praten uiteraard.

Kleine gelukskes

* De wereld is toch altijd net iets mooier in de zon.

* In de Action vanalles vast hebben en toch maar 4 euro moeten betalen aan de kassa.

 

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Lieze checkt in #131”

 1. Oh ik kan mij daar ook aan storen aan dat Frans! Vind het vooral irritant dat je standaard in het Frans aangesproken wordt. Ik werk dus in Brussel op een Vlaamse dienst en ik krijg toch regelmatig mensen die me in het Frans bellen en echt 0,0 NL praten of het wel kunnen maar toch in het Frans spreken omdat dat makkelijker is voor hen. En mijn Frans is dan ook nog super belabberd.

  Like

  1. Als ze moeite doen maar het lukt niet, dan wil ik gerust overschakelen (al is mijn Frans ook niet geweldig), maar als ze zelfs niet proberen dan hou in koppig vast aan mijn Nederlands.

   Like

   1. Ik doe dat ook. Ik heb als kind de uitspraak gehoord “in Brussel word je flamingant” en als ik dan de frustratie in mezelf voel opborrelen denk ik vaak aan die uitspraak.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben ook zo iemand die altijd Nederlands spreekt in Brussel. Indien nodig, schakel ik wel over op Frans, maar dan baal ik altijd een beetje. Zeker op hotel vind ik dat ze de twee talen moeten spreken, Brussel is tenslotte een tweetalige stad.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik was woe ook op Batibouw en het was daar onder rustig, ik denk door het goede weer, ik had wat dingen in mijn hoofd op voorhand, gelukkig was het is wel overweldigend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s