Lieze overpeinst

Hoe sociaal doen we?

Sinds begin van dit jaar postte ik al elke werkdag iets op LinkedIn. Tot gisteren, want toen kwam het er niet van door de drukte. Nu is het uiteraard niet verplicht om er iets te delen, het was iets dat ik zelf wilde doen, maar ik merk dat het me toch wel bezig houdt. Want ik zit best veel op sociale media en dan krijg ik soms wel eens het gevoel dat ik er ook genoeg dingen op moet zetten in plaats van alleen maar mee te gluren bij anderen.

Maar misschien zijn al die sociale media gewoon wat veel. Ik heb ze zeker niet allemaal, maar heb wel een profiel op Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. De laatste opdracht van de Digital Declutter Challenge was om de kanalen die je hebt eens goed op te ruimen. Op zich viel het nog wel mee, maar ik merkte toch dat, ook al hou ik dat al goed in de gaten, er toch dingen tussen stonden die me niet meer interesseerden. Mensen waar ik echt niks meer mee heb, organisaties die ik niet meer hoef te volgen, ideetjes waar ik ooit eens iets mee wilde doen maar nu niet meer…

Al gaat dat dan natuurlijk vooral over wat ik lees en bekijk op sociale media en niet zozeer over wat ik daar dan zelf ook nog op deel. En dan weet ik soms niet of ik het gevoel heb dat ik wat vaker iets moet delen omdat dat verwacht word en omdat ik wil dat mijn volgers dat kunnen zien of omdat ik het daar vooral voor mezelf wil zetten om er later op terug te kunnen kijken. Het zal wel een beetje een mengeling van de twee zijn. Want als het alleen voor mezelf was, dan kon ik het gewoon op mijn computer ergens zetten en dat doe ik niet. Ik kies er voor om het te delen met de wereld, om daar een beetje verbinding te gaan zoeken. Ik denk ook niet dat ze nog weg te denken zijn, die sociale media. Maar gelukkig vind ik ook genoeg verbinding in de echte wereld en moet ik ze niet meer altijd online zoeken.

 

blogpost 1/40 van #40dagenbloggen

9 gedachten over “Hoe sociaal doen we?”

 1. Op FB en mijn blog post ik toch echt wel ook een groot deel voor mijn eigen herinneringen. Maar ‘k voel me niet verplicht omdat anderen dat van me verwachten. Er wordt al zoveel gedeeld online, dus men mist het vast niet als ik een periode minder aanwezig ben online.

  ‘k heb onlangs wel mijn vriendenlijst opgekuist op FB en dat was wel eens nodig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik lees vrijwel alleen nog groepsberichten op Facebook, van de deelgemeente waarin ik woon. Voor de rest lijken al mijn vrienden er enkel nog te lurken, en ik dus ook. Instagram ben ik dan wel veel meer gaan gebruiken. Ik heb een Linkedin profiel, maar doe daar niets op. Ik overweeg eigenlijk om het gewoon stop te zetten.

  Like

 3. Persoonlijk post ik bijna niets meer op mijn Facebook, wel op de Facebookpagina voor mijn bijberoep en ook Instagram gebruik ik alleen nog voor mijn bijberoep. Mijn blogberichten worden gedeeld op Linkedin maar daar blijft het zo ongeveer bij.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik post ook heel erg weinig eigenlijk. Onlangs nog een boek gepost omdat de laatste anders sneeuwfoto’s waren en vond dat wat raar tijdens die vroeger lente-week, terwijl die lente-week eigenlijk raar was en niet de sneeuwfoto’s.
  Op mijn IG-stories post ik al wat meer…

  Geliked door 1 persoon

 5. LinkedIn heb ik eigenlijk enkel zodat iemand waar ik bij solliciteer dat profiel kan vinden (wat eigenlijk ook absurd is, want die hebben mijn CV dan al :-) ). Zo’n beetje het idee dat ze toch éérst dat vinden vooraleer ze op andere zoekresultaten terechtkomen, die daarom niet slecht zijn, maar niets met mijn beroep te maken hebben (resultaten van een of andere loopwedstrijd, mijn profiel op de Dagen zonder Vlees-website, zo’n dingen). In jouw geval, met jouw soort beroep, kan ik mij inbeelden dat het wel echt nuttig is. Bij J. is dat ook veel meer het geval: die krijgt regelmatig interessante jobaanbiedingen enzo.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s