Lieze leeft

Iemand iets drinken?

Award - tag (7)

Tijdens 40 dagen bloggen al eens terugvallen op een tagje, maakt het schrijven toch net iets relaxer. En vandaag is het er eentje die ik zag bij Josies Diary, namelijk eentje over drank (hij komt trouwens origineel van Beebs and moms). Niet dat ik zo vaak in de wijn of cocktails vlieg, maar het kan al eens lekker zijn.

Op een terras drink ik graag…
als het mooi weer is dank kies ik op een terrasje het snelst voor een glaasje Rosé. Maar als het onder vriendinnen is, dan kan ik ook echt wel genieten van een lekkere cocktail. Ik val dan vooral voor de zoete dingen. En een kriekbiertje kan ik bij warm weer ook wel smaken. Natuurlijk drink ik ook geregeld gewoon iets fris op een terras, zonder alcohol, maar daar gaat het in deze tag niet over :-)

Wijn for life of bier all the way?
Ik drink nog maar een aantal jaar wijn, dus vroeger was dat absoluut bier. Dat hoorde ook gewoon meer bij mijn studententijd en ik toen kon ik er ook een pak beter tegen dan nu. Bij het uitgaan zal ik nu nog steeds vaker voor een pintje kiezen, maar op café of zo kies ik voor wijn of iets anders. En op restaurant kies ik vaak voor Cava als aperitief.

Wat dronk je op je 16e?
Toen we als tieners op stap gingen hielden we van zoete drankjes als Smirnoff, Pasoa en Safari. Het was ook de tijd dat Breezers populair waren, maar dat heb ik eigenlijk nooit zoveel gedronken, geen idee waarom eigenlijk.

Het smerigste dat je ooit dronk?
Hoewel het voor veel mensen een drankje van keuze is, vind ik mazout (half bier, half cola) echt totaal niet lekker. Al vind ik eigenlijk geen enkele alcohol met cola lekker. En zwaar spul als whiskey vind ik ook maar niks.
Er zijn wel andere vreemde dingen die ik ooit al dronk en die heel vies klinken, maar nog wel ok zijn. Het vreemdste is ongetwijfeld Duvel met Fristi (sorry, ja je hebt dat goed gelezen).

Op vakantie drink ik…
niet zo heel veel andere dingen als hier denk ik. Het zal dan misschien eerder Prosecco of zo zijn dan Cava en ook de biertjes zullen als eens van een ander merk zijn. En als er echt iets specifiek lokaal is dat ik denk te lusten, dan durf ik dat wel proberen. Vaak valt dat best mee, maar dan alleen ginder. Als je dat hier drinkt, smaakt dat toch dikwijls anders.

Enkel drinken bij gelegenheden of ook thuis?
Ik vind er weinig aan om alleen te drinken, dus aangezien ik alleen woon wordt er thuis niet heel vaak gedronken. Soms schenk ik wel eens een glaasje in, maar dat is zeker niet elke week (zelfs niet elke maand denk ik). Moest er nu een partner in huis zijn, dan zou ik misschien al eens sneller voorstellen om samen een wijntje te drinken. Maar momenteel is alcohol voor mij dus zeker wel gekoppeld aan sociale gelegenheden.

blogpost 7/40 van #40dagenbloggen

8 gedachten over “Iemand iets drinken?”

  1. Hahaha, ik ging hier ook vooral reageren op die Duvel met fristi. Niet dat ik Duvel alleen lust, maar dat lijkt mij toch nog doenbaarder :-) Mazout vind ik ook vies; eigenlijk wel raar, omdat ik op zich wel graag cola drink, maar inderdaad: niet mengen met alcohol, bah!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s