Lieze leeft

Ode aan mijn team

6 jaar geleden verhuisde ik van Limburg terug naar de Kempen. Niet dat het in Limburg zo slecht was, maar het voelde toch ook goed om terug te keren naar de roots. Een jaar later, vandaag exact 5 jaar geleden, maakte ik ook op werkgebied de overstap naar provincie Antwerpen. En ook daar weer, het was helemaal niet slecht in Vlaams-Brabant, maar het voelde toch een beetje als thuiskomen om in mijn eigen regio te kunnen werken.

Niet alleen omdat je dan de omgeving beter kent en het netwerk daar misschien wat groter is, maar zeker ook omwille van het team waarin ik terecht kwam. Er wordt bij ons heel hard gewerkt, maar er is ook heel veel teamspirit. Er worden ook heel wat uitdagingen aangepakt: hoe kunnen we dingen efficiënter aanpakken, hoe vinden we kruisbestuiving tussen dingen, welke nieuwe projecten kunnen we uitwerken?

Er is ruimte om te groeien, om tussen rollen te wisselen, om hulp te vragen en om talenten in te zetten. We duvelen al wel eens op elkaar, maar er worden ook heel veel pluimen uitgedeeld. En het voelt toch fijn om bij mooie realisaties samen met heel het team fier te zijn op onszelf.

Maar ik hou ook van de collegialiteit: wekelijks samen lunchen, soms eens een uitstapje na de werkuren, er is ruimte voor geklaag en gezaag maar zeker ook voor heel wat lachmomenten. En met een grote gedeelde liefde voor chocola, letten we ook collectief niet op onze lijn op de meeste dagen.

Na 5 jaar dus nog altijd totaal geen spijt van mijn overstap. Het voordeel van in dezelfde organisatie van kantoor te veranderen is dat je de oud-collega’s nog geregeld tegenkomt, maar ondertussen heb ik nog altijd een topjob, werk ik dichter bij huis en mag ik werken met een topteam. Dat zullen we ongetwijfeld vieren met iets lekkers.

 

blogpost 23/40 van #40dagenbloggen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s