Lieze leeft

Altijd weer mijn starters

Mijn job is om startende zelfstandigen te begeleiden. Dat doe ik nu al meer dan 7 jaar. En laat mij dat nog maar gerust een tijd verder doen, want ik doe dat nog altijd heel graag. Mensen helpen om met hun droom aan de slag te gaan en hen in dit proces zien groeien, dat kan toch alleen maar fijn zijn (of toch meestal).

Sommige mensen vinden dat raar. Zo was er een collega uit een andere regio die overlaatst schrok toen ik zei dat ik al zo lang de starters deed en niet ondertussen ook andere soorten ondernemers. Alsof die andere ondernemers een hogere uitdaging zouden zijn en die mogen begeleiden een promotie zou zijn. Voor hem voelt dat misschien zo, voor mij helemaal niet. Want ook bij mijn starters leer ik nog elke week bij.

Sommige mensen bekijken het dan weer heel anders. Toen ik een ex-collega tegenkwam vroeg die of ik nog altijd met starters werkte en toen ik ja zei, antwoorde hij direct dat dat ook wel echt mijn ding is. En hij heeft helemaal gelijk. Het blijft echt mijn ding. En als andere mensen dat ook zien, dan is dat extra fijn. Of als je een reactie als deze in je mailbox krijgt na een infosessie: “Het was een prachtige presentatie, ik heb zelden iemand zo gepassioneerd en vlot over materie zien vertellen.” De hashtag ‘lovemyjob’ is dus echt wel op mij van toepassing, ook al zijn het ‘maar’ altijd weer die starters.

 

blogpost 38/40 van #40dagenbloggen

5 gedachten over “Altijd weer mijn starters”

 1. Zo tof dat je een job hebt die je met passie kan doen! En ik snap het eigenlijk ook wel, want je helpt inderdaad mensen om hun droom te verwezenlijken. Ik kan me voorstellen dat dat veel voldoening geeft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn. Piekerend over waar ik heen moet met mijn (professionele?) leven, zou ik ook wel eens zo’n gepassioneerde willen tegenkomen die al mijn rondschietende projectielen (ideeën en angsten) wat zou kunnen in één richting krijgen.
  Mooi dat je het gevoel hebt dat je iets doet wat je goed kan en graag doet. Nevermind wat anderen zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 3. “Maar” starters, ik vind dat eigenlijk sowieso een rare redenering van die ene collega. Zonder starters zou geen enkele van die grote ondernemingen bestaan he; ’t is net daar dat de belangrijkste kiem gelegd wordt.
  Moet wel heerlijk zijn om zo goed te weten wat je graag doet en het dan ook te kunnen doen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s