Lieze leeft

Top van Stacey

Eind vorig jaar liep op 1 de reeks ‘Bloed, zweet en luxeproblemen’. Een aantal jongeren gingen in Afrika en Azië om te kijken waar onze luxeproducten vandaan komen. Jaren geleden kwam de BBC al met ‘Blood, sweat and T-shirts’, zelfde concept maar dan specifiek over de modesector. Ik heb dat toen niet helemaal gevolgd, maar één van de deelnemers was Stacey Dooley en dat is een madam die ik ondertussen wel eens graag bezig zie.

Toen ze eerst op tv kwam, was ze gecast als een modepopje die veel kleren wil en veel belang hecht aan mode, zonder al te veel na te denken over waar die kleren vandaan komen. Maar tijdens de reeks zie je wel dat ze heel wat interesse heeft in hoe het in India werkt en daar ook de nodige vraagtekens bij stelt. Sindsdien heeft ze haar eigen reeks ‘Stacey Dooley investigates’ en maakt ze reportages over allerlei maatschappelijke thema’s. Er zijn reportages over dingen ver weg, zoals kinderhandel in Azië of de praktijken van IS. Maar ook over gebeurtenissen heel wat dichterbij, zoals dakloze tieners in Groot-Brittannië of de onrusten in Noord-Ierland.

Ik vind het vaak echt hallucinant wat er allemaal kan gebeuren, zelfs in onze Westerse wereld. Het doet me vaak beseffen hoe beschermd en bevoorrecht ik ben opgegroeid en nu nog steeds leef. Want wat een kruis dragen sommige mensen of samenlevingen. Dus het is goed dat dat in beeld wordt gebracht, zodat we kunnen zien wat er zich in de wereld afspeelt. En als dat dan gebeurt door een rosse vonk van ongeveer mijn leeftijd met heel wat ballen aan haar lijf, dan kijk ik er nog graag naar ook.

 

blogpost 39/40 van #40dagenbloggen

2 gedachten over “Top van Stacey”

  1. Ik vind het ook wel goed dat ze dat in beeld brengen hoor maar bij de Nederlandstalige versie van Eén (de Engelse variant ken ik niet) vond ik toch dat ze wat meer uitleg hadden mogen geven. Via mijn mama ken ik Sri Lanka relatief goed en ik was zelf toch blij dat ik meer achtergrondinformatie had dan dat ze in het programma gaven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s