Lieze leeft

Zonder handleiding

Ik schreef het een tijdje geleden al in een weekoverzicht: ik had na 6 jaar eindelijk eens de handleiding van mijn afwasmachine er bij genomen om te kijken hoe ik het schelle belletje kon aanpassen. Dat ik dat nog niet eerder had gedaan, was totaal te wijten aan luiheid. En nu heb ik nog maar zelden getwijfeld aan mijn vrouwelijkheid, maar ik besefte gisteren wel dat ik dus soms heel mannelijk gedrag vertoon. Want als het aankomt op het lezen van keukenhandleidingen, dan heb ik daar nog nooit tijd voor gemaakt.

Ik heb nochtans alle handleidingen gekregen van de vorige huurder toen ik hier kwam wonen. Om ze mooi in een doos te steken en daar niet naar te kijken dus. En dat dat ik misschien beter wel eens gedaan. Maar het is nooit te laat om bij te leren, dus nu ik met de lenteschoonmaak bezig was, heb ik er toch maar eens in gelezen. En heel wat bijgeleerd.

Het geluidje van de afwasmachine was dus al gefixt. Ik heb ondertussen ook mijn thermostaat efficiënter kunnen instellen. Mijn oven blijkt een ingebouwde kookwekker te hebben. En mijn microgolf kan ongeveer dubbel zoveel als waar ik hem nu voor gebruik. Nu is het niet dat ik 6 jaar heb lopen sukkelen. Maar soms is de handleiding lezen toch niet zo’n slecht idee. Misschien dat ik dat in mijn nieuwe huis maar ineens vanaf het begin ga doen.

6 gedachten over “Zonder handleiding”

  1. Ik lees altijd handleidingen maar ik heb een soort van raar trekje denk ik want ik vind dat leuk :p Ik moet mijn vriend er dan ook altijd op wijzen dat iets wel degelijk in de handleiding stond als hij met iets aan het klooien is.

    Like

    1. Het is niet dat ik daar tegen ben hoor, of denk dat ik het altijd beter weet. Zeker bij totaal nieuwe dingen. Maar bij mijn keuken dacht ik blijkbaar dat ik het wel zonder zou kunnen :-)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s