Lieze leeft

Waarnaar Lieze kijkt II

Omdat ik naast lezen ook houdt van series kijken, dacht ik dat het misschien wel leuk was om ook elk kwartaal een overzichtje te geven van toffe programma’s die ik heb gezien dat kwartaal. Ik moet bekennen dat ik een beetje aan binge-watcher aan het worden ben. En ik heb hier alleen degenen gezet die de moeite zijn om te kijken.

Glee seizoen 1 tot 6 
Ik zag ooit de eerste 2 seizoenen van Glee op tv, maar de rest werd hier in België volgens mij nooit uitgezonden. Ik was dan ook heel blij dat de reeks volledig op Netflix kwam. Dan kon ik eindelijk toch zien hoe het verder ging (en meezingen natuurlijk). Tot seizoen 3 ben ik echt fan. Daarna moesten ze afscheid nemen van een hoofdpersonage en ging het echt bergaf. Door het overlijden van de acteur zijn er een aantal losse eindjes, dat wil ik nog begrijpen, maar dat nieuwe personages er in maar er even vlot ook weer uit worden geschreven zonder veel verklaring en dat andere dingen iets te veel worden uitgemolken waren voor mij zeker niet nodig.
Eigenlijk is het dus 5 sterren voor het eerste deel en 3 voor de laatste seizoenen.

13 reasons why seizoen 1 en 2 
Deze reeks werd heel erg gehyped omdat het gaat over een aantal heel gevoelige thema’s als misbruik en zelfmoord. Hannah Baker berooft zich van het leven en laat 13 cassettebandjes achter met de redenen die haar hiertoe hebben gedreven. Tot zover het eerste seizoen, dat ik heel sterk vond. In het 2e seizoen volgen we het proces dat haar ouders aanspannen omdat ze een verantwoordelijke willen aanduiden, nog steeds goed, maar minder dan seizoen 1. Ondertussen is er trouwens ook een derde seizoen online.

Suits seizoen 7
Ik moet opbiechten dat ik ooit naar Suits begon te kijken omwille van Meghan Markle. Bleek dat die reeks helemaal niet zo slecht was en zelfs als de inhoud niet interessant zou zijn, dan is er nog altijd Harvey Spectre. Voor de advocaten is het terug back to business, maar vooral hun firma redden nu de vorige baas weg is en iedereen ruzie maakt. Het tweede deel van het seizoen moet nog op Netflix komen, maar zo kan ik het vertrek van Mike en Rachel nog even uitstellen.

When they see us 
Hier word je vooral heel stil van. Dit is het waargebeurde verhaal over 5 allochtone jongeren in Amerika die onschuldig werden opgesloten, gewoon omdat ze in de buurt waren en een kleurtje hebben. Een van de hoofdrolspelers won net nog een Emmy en volledig terecht. De serie is een aanklacht en zoveel jaar na de gebeurtenissen nog beangstigend actueel.

Derry Girls seizoen 2 
Heerlijke Engelse humor over een aantal vriendinnen in Noord-Ierland tijdens de troubles in de jaren 90. Dat is lachen met politiek en godsdienst overgoten met een sappig Iers accent. En tegelijk pik je toch nog een beetje geschiedenis mee.

This is us seizoen 2 en 3 
Ik vind deze serie echt geweldig. Het eerste seizoen kwam op Vijf tv en omdat ik niet wist of de rest ook nog gaat komen, kon ik het niet laten om de volgende al online te gaan kijken. De reeks gaat over een drieling, maar volgt ze in verschillende tijdslijnen en die zitten super goed in elkaar. Ik hou van de verhaallijnen, het acteerwerk, de opbouw, de sfeer. Gelukkig komen er nog zeker 3 seizoenen bij.

A million little things
Nog zo eentje die begon op tv en die ik graag zag, maar toen stopte één na 7 afleveringen met uitzenden. Deze gaat over een groep van vrienden, waarvan eentje zelfmoord pleegt en stap voor stap kom je te weten wat daar eigenlijk toe geleid heeft. De vrienden zitten niet alleen met dat vraagstuk, maar ook allemaal met hun eigen zorgen en problemen. Gelukkig houdt de vriendschap hen meestal overeind. Want ‘friendship isn’t one big thing, it’s a million little things’.

In september begonnen ook terug een paar fijne series op televisie, aanraders daar zijn Victoria (seizoen 3 nu op één), New Amsterdam (seizoen 1 op Vijf) en Chicago Med (seizoen 3 op vtm).

 

16 gedachten over “Waarnaar Lieze kijkt II”

 1. This is us klinkt als een serie die 100% mijn ding is! Jammer dat hij niet op Netflix staat. Ik ben trouwens ook omwille van Meghan Markle beginnen kijken naar Suits en blijven kijken door Harvey ;)

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben onlangs begonnen aan “Mad Men”, maar Don Draper is lang niet zo leuk als Harvey. Had elke serie maar zo’n personage. :D (Hoewel, dan zou ik al helemaal teveel tijd op Netflix doorbrengen.) Derry Girls lijkt me trouwens ook erg leuk.

  Like

 3. Leuk dat je zo’n overzicht maakt! Ik kan soms wel wat inspiratie gebruiken. Ik mis eigenlijk iets als goodreads maar dan voor series en films. Ik ben recent begonnen met kijken naar het eerste seizoen van Glee en dat bevalt mij prima. Ik zag aan de recensies al dat die na een paar seizoenen veel minder zijn, dus misschien moet ik mij maar beperkten tot de eerste drie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Vroeger zijn wij eens beginnen kijken naar Suits, maar ik ben vergeten tot waar we geraakt zijn. Ik keek er wel heel graag naar! Helaas kijken we de laatste jaren niet meer echt naar series. Er is meer slaap nodig, en ik lees ook wel liever boeken dan tv te kijken. Maar een goeie serie is best wel ontspannend!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben twee afleveringen voor het einde gestopt met ’13 reasons why’ omdat ik had gelezen hoe het verder zou gaan en ik dat te heftig vond. Die serie kwam echt keihard binnen (ook al heb ik nooit iets gelijkaardigs meegemaakt ofzo). Ik ben wel benieuwd hoe het proces afloopt enzo, maar niet genoeg om verder te kijken.
  Glee ben ik na een paar seizoenen mee gestopt omdat ik me te hard ergerde aan Rachel Berry ;-)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s