Lieze overpeinst

Race tegen de klok

swimmers-79592_1920

Dat ik snel aan de man moet, want dat als ik dat niet doe, ik de race tegen de biologische klok ging verliezen. Dat kreeg ik vorige week te lezen in een nieuwsbrief. Ik weet niet hoe dat bij andere mensen binnenkomt, maar mijn haren kwamen omhoog van verontwaardiging. Want er zijn echt zoveel dingen mis met die uitspraak dat ik ze nooit meer wil horen.

 1. Vrouwen werden misschien ooit gezien als broedmachines die een man moesten plezieren en voor nageslacht moesten zorgen, maar ik mag hopen dat we die tijd voorbij zijn en dat vrouwen veel meer zijn dan dat. Ja ik heb een partnerwens en een kinderwens, maar ik zoek wel naar een relatie die veel meer is dan een man hebben die me kan bezwangeren.
 2. Een race is een wedstrijd om te zien wie het snelst is. Willen wedijveren om te zien wie het best het doel kan bereiken. Ik wil helemaal geen competitie met mijn biologische klok, ik wil niet zien wie er eerst is, ik wil dat we zo lang mogelijk samenwerken en gaan voor hetzelfde doel. Zonder elkaar tegen te werken.
 3. Ik moet iets doen om niet te verliezen. Want als ik niet op tijd een man vind om mij kinderen te geven dan ben ik dus blijkbaar verloren. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook andere manieren om een vol leven te leiden, zonder dat ik daarvoor een kind moet baren. Het zou maar erg zijn dat iedereen die niet zwanger wordt in haar leven een loser zou zijn.
 4. Het leven is niet altijd maakbaar, het is niet zo simpel als zeggen: doe dit en je vindt de ideale man. En als ik die vind, dan is het nog niet gezegd dat ik een prachtbaby op de wereld kan zetten. Want de biologische klok is één ding waar we dan blijkbaar van moeten winnen, maar er zijn nog heel veel andere stappen in het proces waar je kan verliezen, tegen wil en dank.

Ik ga dus niet mee racen. Ik ga wel hopen dat er een prachtman in mijn leven komt. En dat ik zoveel geluk heb dat ik ook nog ooit mag ervaren wat het is om een kind op te voeden. Maar ik wil geen wedstrijd met mezelf. Die heb ik al voor heel veel andere dingen gehad en het enige dat een mens daar van wordt is depressief. En die nieuwsbrief, daar ben ik heel snel op uitgeschreven.

15 gedachten over “Race tegen de klok”

 1. Welke nieuwsbrief durft ins hemelsnaam zulke taal gebruiken?! Echt ongehoord. Het vermindert vrouwen inderdaad tot een soort broedovens voor kinderen, die ook zo geprogrammeerd zijn dat ze niets anders willen. En ook voor vrouwen met een (onvervulde) kinderwens is het pijnlijk. Echt, ik kan niet geloven dat er zo botte mensen/bedrijven bestaan!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat dat nog kan in 2019, daar verschiet ik wel van eigenlijk. Heb je mooi omschreven! Als je dit naar hen zou sturen, dan heb je zeker en vast je statement ook gemaakt hoor en zullen ze in het vervolg hopelijk twee keer nadenken voor ze zo’n lompe nieuwsbrieven uitsturen. Maar misschien is het inderdaad de energie niet waard.

  Geliked door 1 persoon

 3. WTF??! Tenzij je toevallig geabonneerd was op de nieuwsbrief van de “misogyne mannenclub ter bevordering van het aan de haard houden van de broedmachine, genaamd vrouw”, snap ik echt niet dat een bedrijf, dat een klein beetje de vinger aan de pols houdt, zelfs nog maar kan denken dat het ok is om zoiets de wereld in te sturen (en zelfs als het die club is, is het nog niet ok). Dringend tijd voor een nieuwe mediaspecialist daar, denk ik dan (misschien, steltuvoor, een vrouw ofzo).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s