Lieze heeft een doel

Afgevinkt op de herfst-bucketlijst

fall-foliage-111315_1920

Na een zomer-bucketlist maakte ik ook eentje voor de herst. Die van de zomer liep goed, dus ik hoopte dat dat voor de herfst ook zou werken. Spoiler alert, dat viel een beetje tegen. Niet dat de herfst slecht was, maar er sneuvelden niet zoveel doelen.

Naar Pairi Daiza (want niet gelukt in de zomer)
En nu dus weer niet. Het plan was er om in de herfstvakantie te gaan, maar dat was net na de hectische periode op het werk met het ontslag van onze directeur en ik had eigenlijk gewoon geen zin om zo lang te rijden en een hele dag actief te zijn. Pairi Daiza loopt gelukkig niet weg, dus het komt er nog wel eens van.

Starten met de bouw 
Uiteraard wel gelukt, in oktober begonnen ze te graven, eind oktober werd de beton gestort voor de vloerplaat en eind november stond het gelijkvloers in snelbouw. En ondertussen staat ook ongeveer de 1e verdieping er op. Ongelooflijk om het zo vooruit te zien gaan.

Het Red Star Line museum bezoeken
Als ik dit schrijf is dat nog niet gebeurd, maar als je dit leest loop ik er misschien wel rond want een bezoekje aan het museum staat vandaag op de planning. Nog net in de herfst, dus mag nog mee als afgevinkt.

Iets fijn doen rond mijn verjaardag
Met mijn verjaardag zelf heb ik gewoon gewerkt en ook weer door alle commotie van de vertrekkende directeur is er voor de rest niet veel meer rond gebeurd. Maar dat was helemaal niet erg. Ik heb me niet heel erg jarig gevoeld dit jaar dus dan kan ik gewoon nog een jaartje 35 blijven, toch?

3 keer een herfstwandeling gaan doen in de bossen
Het was elke keer wel een beetje mezelf verplichten om te gaan, maar ik deed het dan toch 2 keer. De tweede wandeling viel een beetje tegen. Ik had iets zien staan in een boekje, maar het bleek voor een groot stuk langs de straat te zijn en ik moest vaak uit de weg springen voor mountainbikers, dus niet echt rustgevend. Maar de andere keer was het wel fijn de herfst opsnuiven.

effects

De lichtjesroute van Eindhoven gaan bewonderen
Deze was ik eigenlijk gewoon een beetje vergeten en toen ik de data eens nakeek bleek het al de laatste dag te zijn. Ik wou dan eventueel naar Glow als alternatief, maar ook dat is er niet van gekomen. Ook maar weer voor volgend jaar dan.

Zelf kaneelbroodjes bakken
Nog zo eentje die maar op de valreep was, want het was maar gisteren dat ik aan het bakken sloeg. Ik had verschillende recepten dus het was wat zoeken welk ik zou maken om tot het beste resultaat te komen, maar ze zijn zeker wel lekker. Al bleek dat mijn uiteindelijke recept voor een behoorlijk grote hoeveelheid was. Maar zo kon ik mijn bouwvakkers even verwennen voor de kerstvakantie en kon de familie ook mee snoepen.

Naar het Chrysantenfestival in de Japanse tuin
Ik ging precies veel rond de periode van de herfstvakantie doen, want deze is ook zo eentje die er niet van gekomen omwille van het directeur-gedoe. We hadden toen immers een personeelsmeeting die ik heb laten voorgaan op de dag vakantie die ik had gepland. Misschien een beetje jammer, maar mijn plaats was toen bij de collega’s en nergens anders.

Op mijn gewicht letten
Ik had het zelf eigenlijk amper durven denken, maar dat is de laatste weken echt behoorlijk goed aan het lukken. Ik zie sinds kort weer een ander getal vooraan op de weegschaal staan en dat is echt al wel lang geleden dus ik ben een heel tevreden vrouw!

8 gedachten over “Afgevinkt op de herfst-bucketlijst”

 1. Super tof he als je de bouw ziet vooruitgaan! Een herfstwandeling is er hier dit jaar niet van gekomen, tot mijn grote spijt. En op mijn gewicht leggen is deze maand ook niet aant lukken, december is niet ideaal daarvoor, maar super goed dat het bij jou wel lukt!

  Like

 2. Bij sommige volg ik, andere dan weer niet. Ik houd ontzettend van de herfst als herfstwandelingen op de agenda staan. De japanse tuin bezocht ik ooit in de lente…beslist de moeite! Een goede voltooiing van je bouw toegewenst alvast. P.S. in de titel herFst ipv herst?

  Like

  1. Oei ja, maar snel die typfout aangepast. Toch iemand die wakker is :-)
   Eén keer ik aan het wandelen ben geniet ik er ook wel van hoor, maar het is het vertrekken dat het moeilijkste is. Als ik verhuisd ben loop ik zo van mijn tuin het bos in dus dan gaat dat ongetwijfeld sneller lukken.
   En de Japanse tuin met de bloesems is inderdaad absoluut de moeite, dat heb ik een paar jaar geleden eens gedaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s