Lieze leeft

Waar Lieze naar kijkt III

jolly

Weet je nog dat ik een drietal maanden geleden dacht met een nieuwe rubriek te komen, waarin ik in navolging van mijn boekenoverzicht per kwartaal ook een overzicht ging schrijven van leuke series die ik had gezien? Ik wist dat nog. Wat ik vergeten was, was dat ik die rubriek in 2017 ook al eens in het leven had geroepen om hem na 1 keer een stille dood te laten sterven. Beetje geheugenverlies dus. En dat maakt dit dus de 3e editie en niet de tweede zoals ik dacht.

Het is een lijstje van series die ik de afgelopen maanden keek. Sommige op tv, sommige op Netflix en sommige online.

Cheat
Ik ben op zich niet zo voor thrillers, maar ik herkende een actrice uit Mr Selfridge die ik graag zag spelen en het was maar een miniserie, dus ik begon toch te kijken. De reeks begint met een student die plagiaat zou gepleegd hebben, maar na een tijd blijkt dat er heel wat meer bedrog in het spel is. En heel veel psychologische spelletjes ook.

13 reasons why seizoen 3
Na 2 seizoenen was het verhaal van Hannah wel uitverteld, maar de schrijvers wilden blijkbaar de andere personages toch ook nog wat de duvel aandoen.  Alles draait rond de moord op Bryce en iedereen is verdacht. Seizoen 3 is nog wel ok, maar zeker niet meer zo sterk als de vorige (en toch komt er nog eentje aan).

This is us seizoen 4
Deze blijft absoluut mijn grote favoriet, ook al moet ik ze nog altijd ‘illegaal’ kijken. Komaan Vlaamse zenders, deze reeks heeft in Amerika al zoveel prijzen gewonnen dat er echt geen reden is om ze niet uit te zenden. Ik vind ze zelfs zo goed dat ik gewoon nog eens zou kijken. De originele versie weliswaar, want onlangs kwam ik de Nederlandse remake tegen en dat was toch een beetje raar.

De Twaalf
De laatste zondagavondreeksen van één vond ik niet meer zo goed, maar De Twaalf vond ik wel super sterk. Ik weet niet of ik het einde helemaal ok vind, maar ik heb in ieder geval wel tot het einde zitten twijfelen hoe het nu in elkaar zat. En zo’n blik achter de schermen van justitie was ook wel interessant, al mag ik hopen dat er binnen de jury in het echt net iets minder intriges en affaires zijn.

The big bang theory  seizoen 5 tot 12
The big bang theory was zo’n reeks waar ik af en toe wel eens een aflevering van op tv zag en waar je meestal ook mee kon lachen zelfs al heb je niet heel de verhaallijn mee. De eerste seizoenen keek ik ooit al op Netflix, maar toen werd ze er afgehaald. Nu het laatste seizoen op tv zou komen, kwamen ook de oudere afleveringen terug online en heb ik ze helemaal bijgekeken. Ideaal om tussendoor mee te pikken want maar 20 minuten en nog altijd grappig.

The Crown  seizoen 3
Het blijft tot de verbeelding spreken, dat Britse koningshuis. En zoals ze nu bezig zijn, blijft er nog voldoende input over om nog een heel aantal seizoenen te vullen. Al heb ik de indruk dat ze meer en meer interpretaties of zelfs pure fictie aan het verweven zijn in het verhaal en vond ik seizoen 3 niet meer zo goed als de vorige. En tegelijk toch benieuwd naar hoe het vervolg zal zijn.

The good place  seizoen 4
Ook bij deze begint er een beetje sleet te komen op de formule, want ik vond seizoen 1 geweldig en nu vind ik het nog gewoon goed. De hoofdpersonages blijven nog altijd proberen om in het hiernamaals in The Good Place terecht te komen en de komende weken komt de ontknoping op Netflix. Ik ga dus zeker uitkijken maar ik denk dat het inderdaad tijd was om te stoppen daarna.

Cable Girls  seizoen 1 en 2
Ik hou wel van series die zich afspelen in een andere tijd en deze vertelt het verhaal van een aantal dames die in de jaren 1920 bij de Spaanse telefoonmaatschappij werken. Gewoon al die kleren en de decors maken het de moeite om te kijken. Ik merk wel dat het net iets meer inspanning vraagt omdat de serie in het Spaans is en uiteraard lees ik de ondertitels, maar toch is het anders dan een Engelse serie. 

Toms Ierland
En dan even een stijlbreuk met al het voorgaande, want geen serie, maar ik heb de laatste weken ook echt genoten van deze documentaire. Journalist Tom heeft verre Ierse roots en brengt in verschillende afleveringen in kaart wat voor volk de Ieren zijn en hoe ze zich nu voelen met heel het Brexit debacle zonder dat het een reeks is geworden over Brexit miserie. Mijn liefde voor Ierland blijft groot en het blijft echt een fascinerend land.

 

 

 

5 gedachten over “Waar Lieze naar kijkt III”

  1. The Big Bang Theory is ook altijd het perfecte korte verstrooiing. Bij mijn eerste bevalling was dat zelfs de afleiding bij de eerste uren weeën. ‘k ben nu seizoen 9 aan het (her/be)kijken . Van het laatste seizoen heb ik nog niets gezien en ik stel het in feite uit want eens ik het uitgekeken heb…dan is het op…Dat kan toch niet. geen Big Bang Theory meer??

    The Crown seizoen 3 vind ik ook nog wel sterk, zeker die aflevering met die mijnramp in Wales. ‘k heb toen vanalles gegoogled en dat lijkt toch wel zeer waarheidsgetrouw nagespeeld. ‘k ben hier nu nog verder naar aan het kijken.

    En Cable Girls vind ik ook wel heel leuk, maar die had ik even gepauseerd om eerst Atypical seizoen 3 en dan dus The Crown seizoen 3 te bekijken. Later keer ik wel terug naar Cable Girls.

    en ja, De Twaalf was heel goed! Nu is het weer Over Water en nadat het me vorig jaar ontgoochelde laat ik dat nu gewoon links liggen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s