Lieze leeft

Vragenvuur

question-mark-3490197_1920

Na al de zware berichten van de afgelopen tijd, is het misschien nog wel eens tijd voor iets luchtiger. Een vragenlijstje is dan altijd een goeie. Vandaag eentje die ik onlangs bij Kelly las.

Wat ligt er altijd op je nachtkastje?
Op mijn nachtkastje staan een nachtlampje en mijn wekker (die heb ik al sinds mijn 18e en ik gebruik dus nog altijd die in plaats van mijn gsm, die gaat niet mee naar de slaapkamer) en 99% van de tijd ligt er uiteraard ook een boek. Momenteel lees ik een biografie over Michelle Obama en een boek van Jojo Moyes uit de bib.

Hoe lang sta je ’s ochtends voor de spiegel?
Niet zo lang eigenlijk. Ik denk een kwartiertje zoiets. Wassen, aankleden, haar kammen, tanden poetsen en als ik er aan denk een crèmepje smeren. Ik draag zelden make-up om te gaan werken dus daar steek ik al geen tijd in.

Van welke slechte gewoonte geraak je niet af?
Ik dacht eerst aan te veel snoepen, maar eigenlijk is te veel piekeren nog een veel slechtere gewoonte. En dat weet ik uiteraard, maar er van af geraken is iets anders. Maar na vorige week heb ik wel echt een reden om dat nog veel harder te proberen.

Wat is je favoriete feelgoodfood?
Als het echt over eten gaat dan ga ik voor gezonde boerenkost, witte kool met worst of een goeie ovenschotel of zo.
Gaat het over zoetigheid, dan uiteraard chocolade.

Wat geeft je energie?
Dat zou niet zo’n moeilijke vraag mogen zijn, maar ik vind dat dus echt niet simpel want ik weet niet meer zo goed. Ik schrijf nog altijd graag en ben graag bij mijn vrienden. En voor de rest ga ik verder op zoek, want dat is hoognodig.

Waarvoor zou je graag herinnerd worden?
Nog zo’n lastige vraag. Helemaal luchtig wordt het hier misschien toch niet. Ik wil graag herinnerd worden als iemand die mensen kon helpen door de dingen die ik doe (mijn job, mijn blog, …) en die goed zorgt voor de mensen die ik graag zie. Al is dat ook wel mijn grootste angst, dat ik alleen zou blijven en dus geen mensen zou hebben in mijn leven om voor te zorgen, of toch geen die mij echt gaan onthouden.

Wat is het eerste dat je ’s morgens doet?
Nog een snoozen, daarna naar het toilet gaan. En dan de slechte gewoonte om op mijn telefoon social media te checken.

Welke hype vind je totaal overroepen?
Ik denk dat ik niet heel erg gevoelig ben aan hypes. Voor al die online uitdagingen ben ik te oud geworden, dus die passeren aan mij. En als het op diëten aankomt, dan is er elke week wel iets nieuw. Rond mij zijn er nu ineens super veel mensen met 16:8 bezig, maar of dat nu effectief zoveel beter werkt dan andere dingen die al bestaan betwijfel ik. En volgende week begint De Mol terug, maar ik denk dat ik dit jaar eens niet ga kijken.

Wat was je laatste activiteit op sociale media?
Scrollen door mijn Instagram feed, geen verrassing.

Welk talent zou je graag bezitten?
De boel de boel kunnen laten en niet wakker liggen van wat andere mensen denken. 

Op welk lichaamsdeel ben je stiekem het meest trots?
Mijn ogen, al hoeft dat niet stiekem te zijn.

Waaraan heb je onlangs teveel geld uitgegeven?
Ik heb de laatste tijd alleen maar veel geld uitgegeven aan mijn huis. Maar ik denk (en hoop vooral ook) dat dat allemaal zijn geld waard gaat zijn.

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?
Een boek om te lezen en een notitieboek en pen om te schrijven.

Welke geur maakt je nostalgisch?
Ik heb eigenlijk geen enkel idee.

Wanneer heb je voor het laatste gehuild?
De voorbije dagen, omdat die problemen met mijn hart toch wel echt beangstigend zijn.

Waarvoor ben je altijd in de mood?
Een goed boek of een lekker etentje (het eerste zonder gezelschap, het tweede liever met).

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Ik heb al heel wat advies gekregen, maar ik kan niet echt 1 ding kiezen. Omdat advies ook gewoon op het juiste moment moet komen en niet alle advies past in elke situatie.

Wanneer ging je voor het laatst op de weegschaal staan?
Vorige week ergens. Omdat ik eigenlijk dacht dat mijn verloren kilo’s er stilaan terug aan het bijkomen waren, maar dat was gelukkig niet zo.

11 gedachten over “Vragenvuur”

  1. Ah, hoe leuk! Ja, piekeren is wellicht wel de nummer één slechte gewoonte. Wellicht ééntje om dubbel over na te denken (of net niet, haha) voor jou. Maar oeh, De Mol, da’s wel echt iets waar ik naar uitkijk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s