Lieze heeft een doel

Wat Lieze leest (2020 – 1)

 

jollyEr zijn alweer 3 maanden voorbij, dus tijd voor een overzichtje van mijn gelezen boeken. Dit jaar probeer ik ook weer mee te doen met de Verbeelding Bookchallenge dus ik vermeld er ook even bij voor welk puntje de boeken kunnen meetellen.

Het huis op de kliffen – Liz Fenwick ***
Een boek over iemand die op zoek gaat naar de familiegeschiedenis en de wereldoorlog die voor een groot deel de achtergrond voor die geschiedenis is, zo zijn er natuurlijk veel. En deze is wel ok, maar ook redelijk voorspelbaar en dus geen topper. Het springt ook heel vaak heen en weer in de tijd, met heel veel personages, waardoor het niet heel vlot leest en dat konden de mooie omschrijvingen van het landschap niet goed maken.
Telt voor puntje 1, 21  en 27. 

Storm – Lucinda Riley *****
Ik blijf fan van de Zeven Zussen reeks. Heel erg meegeleefd met zus nummer 2, haar zeilavonturen en haar zoektocht in Scandinavië. Ook deze keer vond ik zowel het verhaal van de zus als de historische achtergrond echt interessant om te lezen.
Telt voor puntje 9 en 28.

San Miguel – Coraghessan Boyle **
Het verhaal van verschillende vrouwen die op een afgelegen eiland terecht komen om daar het land te bewerken. Klonk veelbelovend, was het niet echt. Ik vond geen enkel van de hoofdpersonages sympathiek en ik vond ook weinig samenhang in het verhaal. Ik heb echt moeite moeten doen om er door te geraken en misschien had ik dat beter niet gedaan.

Schaduw – Lucinda Riley ****
Na zus nummer 2 komt uiteraard zus 3, waarin Star in The Lake District terecht komt. Ik ben zelf nog niet in die regio geweest, maar het is wel waar mama op vakantie was toen ze haar hersenbloeding kreeg, dus dat deed me toch wel iets. Het einde van het historische verhaal vond ik in dit boek iets minder, maar voor de rest weer heel graag gelezen.
Telt voor puntje 1, 12 en 28.

Parel – Lucinda Riley ****
En meteen over naar het 4e boek van de Zeven Zussen. Ik denk dat ik deze tot nu toe de minste vond. Een stuk van het verhaal speelt zich af in Thailand en ik vond wat daar gebeurde niet zo heel veel meerwaarde hebben. Het historische verhaal in Australië vond ik dan weer wel heel mooi.
Telt voor puntje 1, 9, 19 en 21, 22, 27 en 28.

De sterrengever – Jojo Moyes ***
Ik nam dit boek vooral mee uit de bib omwille van de cover die me aansprak. En Jojo Moyes kan uiteraard ook goed schrijven wist ik al. Tenslotte ging het dan ook nog eens over dames te paard, dus kon niet missen dacht ik. En toch bleef ik op mijn honger zitten. Ik denk dat ik liever nog wat meer over de geschiedenis van de paardenbibliotheek had gelezen dan dat er ineens een misdaadverhaal achter moest zitten.
Telt mee voor puntje 3.

Maan – Lucinda Riley ****
Sorry voor mensen die de Zeven Zussen echt maar niks vinden, want ik besef dat ik dit kwartaal weinig andere boekentips heb (nog maar eentje te gaan dit jaar, want dan zijn ze even op). Het blijven mooie verhalen, ze blijven lezen als een trein en ze blijven de moeite om te lezen. Zeker omdat je er toch ook wat geschiedenis van opsteekt en dan vlieg ik volop in Wikipedia om meer te weten te komen over dingen.
Telt meer voor puntje 1, 3 en 28.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 gedachten over “Wat Lieze leest (2020 – 1)”

 1. Lekker veel gelezen heb je! Ik heb de Zeven zussen nog niet gelezen, maar ben dat wel van plan. Ben benieuwd wat ik ervan ga vinden. De recensies zijn nogal wisselend, zal ik maar zeggen;).

  Like

  1. Ja de meningen zijn verdeeld, maar ik geniet echt wel van de boeken. Het is dan misschien geen super hoogstaande literatuur, het zijn wel boeken om echt een tijdje in te verdwijnen dus heerlijke ontspanning.

   Like

  1. Ik heb eigenlijk altijd geluk gehad dat de boeken redelijk snel beschikbaar waren in de bib. Ik ga binnenkort beginnen in het 6e en dat heb ik cadeau gekregen dus hoef nu even niet op de bib te rekenen.

   Like

 2. Ben nu met het 3e boek van de zussen bezig, en vindt het niet super. Eerste en tweede waren beter. Hoop dat het vierde weer beter wordt. Ja het is een leuke serie. Een beetje eenvoudige boeken voor deze complexe tijd kan geen kwaad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s