Lieze bouwt

Hoe staat dat nu met die bouw? (3)

IMG_2314.jpg

Ik verkeer even in schok, want ik dacht wel dat het nog eens hoog tijd was om een update te geven, maar ik kom er net achter dat de vorige dateert van voor vorige zomer. Toen waren ze nog niet eens bezig! Degenen die heel benieuwd zijn hoe het er mee staat, konden natuurlijk wel wat volgen in mijn weekoverzichten, maar even de kroniek verder aanvullen lijkt me ook nog wel fijn. Want ondertussen staat er al bijna echt een huis.

Het was nochtans best nog wel wat geduld hebben na de zomer tot ze zijn begonnen. De aannemer moest na het bouwverlof nog wat kleine dingen afwerken op een andere werf en de regen zorgde er voor dat dat echt nog wel een tijdje duurde. Dan moest de bouwlijn worden uitgezet en dat vond de stad wat moeilijk dus was nog wat geregel en uiteindelijk ging op 26 september de schup in de grond (allee, de graafmachine uiteraard, anders waren ze nu nog aan het schuppen denk ik).

img_1601-collage

We hadden geen strenge winter dus ze konden goed doorwerken, al zou het de bouw niet zijn als er geen vertraging was. Zo zat 1 van mijn aannemers een aantal weken thuis en net voor ze met de metswerken aan de eindmeet waren bracht februari heel veel regen en storm waardoor het toch eind maart werd voor de ruwbouw klaar was in plaats van het zeer optimistische januari. Ik heb wel al van verschillende mensen (ook uit de sector) te horen gekregen dat het metswerk heel goed is gedaan, dus we zullen dan maar denken dat het soms een beetje traag maar wel goed ging.

20200126_160054-collage

Ik heb zeker niet al te veel te klagen. De communicatie met mijn aannemer verliep altijd heel vlot. Het enige echte stressmomentje was toen hij belde dat hij mijn gevelsteen had uitgepakt en zei dat de steen niet goed was, mijn recuperatiesteen was volgens hem te ‘versleten’ om fatsoenlijk te metsen. Uiteindelijk werd dat opgelost door het metsverband aan te passen en uiteindelijk ben ik wel blij dat ik dat gedaan heb want het ziet er machtig mooi uit. Iets dat mijn metser trouwens ook vond toen hij eenmaal bezig was.

Sinds vorige week is alles gemetst en is de dakwerker bezig. Het zag er even naar uit dat die niet veel zou kunnen doen omdat zijn vaste leverancier is gesloten door Corona. Maar hij heeft echt heel erg zijn best gedaan om toch alles daar te krijgen via een andere weg en dat is gelukt. Zo ben ik tenminste gerust dat de gevel niet meer kan omwaaien en het is ook gewoon fijn dat het niet volledig stil valt. Volgende week komen ook de loodgieter en de elektricien om al voorbereidende werken te doen.

En dan gaat het stilvallen. Mijn ramenfabrikant is gesloten tot na de Corona-uitbraak en zolang de bouw niet winddicht staat kan er uiteraard een heel aantal dingen niet gebeuren. Het is dus afwachten. Ik hoop dat de ramen er nog in zitten tegen de zomer en dan zullen we wel zien of er dit jaar bouwverlof is of niet. Ik hou er maar alvast rekening mee dat verhuizen dit jaar waarschijnlijk niet zal lukken. Het is een behoorlijke teleurstelling maar er is weinig aan te doen. Laat ons hopen dat de volgende update dat er nog vanalles gebeurd is niet ook 9 maanden op zich moet laten wachten.

 

14 gedachten over “Hoe staat dat nu met die bouw? (3)”

 1. Dat ziet er al goed uit. Leuk als zo’n huis vorm begint te krijgen, he. Bij ons zitten de ramen er wel al in, maar is de werf sinds vorige week stilgelegd. Ik ben benieuwd wanneer ze terug beginnen en wat de gevolgen gaan zijn voor de datum van oplevering.

  Like

  1. Het is bij iedereen nu afwachten he.
   En alles hang samen natuurlijk, als de leveranciers niet werken geraken de stielmannen niet aan hun materiaal dus kunnen niet werken. En ik heb ook de indruk dat de grotere bouwfirma’s sneller zijn dichtgegaan omdat ze natuurlijk met meer volk werken. Ik heb daar het geluk dat ik allemaal kleine zelfstandigen heb dus daar speelt dat iets minder.

   Like

 2. Ik duim met je mee! In mijn buurt zijn ze ook nieuwe huizen aan het bouwen. Het was jarenlang een braakliggend terrein, en “ineens” begonnen ze eraan en stond de ruwbouw er in een mum van tijd, drie verdiepingen hoog. Indrukwekkend hoe snel dat kan gaan. En hoe snel het ook weer stil kan komen te liggen. :/

  Geliked door 1 persoon

  1. Omdat het door de Coronacrisis is kan ik nog net iets beter plaatsen dat er dingen stil liggen. Als het gewoon was door slechte afstemming of zo zou ik me er veel harder in opboeien (al kon ik dan eens goed kwaad worden en misschien dingen in gang krijgen, dat haalt nu natuurlijk niks uit).

   Like

 3. Wat wordt het prachtig! Inderdaad echt een heel mooie gevelsteen. Fijn ook dat je zo’n goeie vakmensen gevonden hebt.
  Maar wel balen natuurlijk, dat er weer vertraging gaat komen door de ramen… Hopelijk valt het al bij al nog mee.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ow wow, het ziet er al super mooi uit! Helemaal mijn stijl! Ik was ook super blij eens het dak gelegd kon worden, want had altijd schrik dat het zou omwaaien :p, dus fijn dat dat kan doorgaan. En ook hier vertraging, mijn ramen zouden normaal in maart gezet zijn. Ik ga al blij zijn als het juni wordt nu (zij wachten op nog materiaal maar hun leveranciers zijn dicht).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s