Lieze leeft

The randomness of being

Ik heb de laatste weken eigenlijk meer tijd dan anders, dus ook meer tijd om te bloggen en toch zijn er dagen dat er totaal geen zin of inspiratie is. Omdat de huidige situatie op zich wel redelijk overheersend is, maar ik daar hier niet constant over wil schrijven. En dan kom je op andere blogs wel eens leuke dingen tegen om eventjes de sleur te doorbreken. Ik waag me dus vandaag aan een zag die ik bij Julie zag langskomen.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.
Het is niet het automatisch gevolg van een tof boek lezen of eens flink gaan sporten. Komt uit Morning miracles, een boek dat ik kreeg van mijn zus dit weekend. Ik heb het nog niet gelezen, maar het gaat over geluk en momentjes voor jezelf.

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?
Ik zit aan mijn bureau beneden en links van mij is het raam, dat ik kan aanraken als ik mijn arm uitstrek.

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?
Mijn lunch opeten. Daarvoor heb ik een online sessie gevolgd over SEO voor webshops en nu dus even bloggen. Of hoe werk en privé de laatste weken toch net iets harder door elkaar loopt.

4. Wat hoor je op het moment?
Het ronken van mijn computer. De laatste dagen hoorde ik vooral lawaai van bouwwerken omdat ze aan de overkant van de straat een huis aan het afbreken zijn, maar daar is het nu eventjes stil.

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?
Ik schrijf dit op maandag en gisteren ben ik gaan wandelen in het zonnetje dus dat was de laatste keer dat ik buiten was.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?
Ik weet niet of het is met de huidige beperkingen te maken heeft, maar ik heb vannacht gedroomd dat ik moest ontsnappen, uit mijn vroegere school dan nog wel. En ik had daarboven ook nog eens het gevoel dat ik die droom al eerder heb gehad. Toch een beetje raar. Maar het is dus duidelijk dat ik precies wel nood heb om te kunnen uitbreken binnenkort.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?
Zo echt nog eens hardop geschaterlacht? Dat weet ik eigenlijk niet. Maar gelukkig wordt er nog meer dan genoeg geglimlacht: bij grappige berichtjes online, bij lieve berichtjes van mensen rond mij, bij de zon die toch altijd de dingen net iets beter maakt…

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?
Een magneetbord met een aantal kaartjes, een foto van mij met het kleinste vriendinnetje en een tekening van haar. Er hangt ook een plan van mijn huis en een kalender.

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?
Nee. Of het zou moeten zijn dat ik echt alleen maar de man van mijn leven aan de andere kant van de wereld vindt. Maar voorlopig ga ik er toch echt wel van uit dat ik in mijn geplande huis ga wonen en daar een hele tijd ga blijven.

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?
Door iemand die graag de gigantische berg zand wil komen halen die nu nog op mijn werf ligt. Heel welkom telefoontje dus.

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?
Volgens mij vorig jaar bij mijn beste vriendin in de tuin. Ik hoop dat we dat deze zomer terug gaan kunnen doen.

12. Luister je op het moment naar muziek?
Momenteel niet. Normaal gezien heb ik altijd wel muziek of de tv opstaan om wat geluid in huis te hebben maar de laatste tijd stoort me dat precies vaker dan anders. Wat op zich raar is in deze eenzamere tijden, maar komt.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?
In mijn huidige slaapkamer ligt bruine parket. Wat er in mijn nieuwe slaapkamer gaat komen weet ik nog niet, vloer kiezen voor de bovenverdieping staat nog op mijn to do lijstje.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?
Momenteel huur ik en dat huisje is best wel ok. Moest het van mij zijn dan zou ik wel wat dingen aanpassen misschien. Maar aangezien ik nu toch met mijn eigen huis bezig ben, probeer ik daar zoveel mogelijk na te denken over hoe ik het helemaal ideaal kan maken.

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
De laatste weken worden er eigenlijk bijna alleen maar boodschappen gekocht. Ik bestelde ook een broek online maar die bleek in het echt toch niet mijn ding te zijn, dus het shoppen stel ik toch maar uit naar na de lockdown.

16. Ooit op een motor gereden?
Meegereden wel, maar zelf gereden niet (logisch, ik heb ook geen motorrijbewijs). Ik zou het ook niet durven denk ik, ik vond met de Vespa rijden al spannend genoeg.

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?
Dat zal Peru geweest zijn, waar mijn zus toen op stage was en we haar zijn gaan bezoeken.

18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?
Eum, niet dat ik me kan herinneren denk ik. Onlangs vond ik wel een ‘diploma’ terug van mijn tijd dat ik nog voor de Dierenhappening-beurs werkte. Daar hadden we diploma’s voor de kindjes maar hadden we na de uren ludieke diploma’s voor de collega’s onderling gemaakt. Mijn tussenvoegsel daarop was ‘past dat wel in mijn budget’. Wel grappig om te zien dat dat in mijn huidige job nog altijd op het lijf is geschreven.

19. Hoe heette je eerste huisdier?
Ik had vroeger alleen maar visjes en ik weet totaal niet meer welke namen ik die gegeven had.

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
In de kerstvakantie ben ik met het kleinste vriendinnetje naar Frozen II gaan kijken en dat was denk ik mijn laatste bioscoopervaring.

21. Wat doe je als je je verveelt?
Lezen of tv kijken meestal. Vraag is dan natuurlijk of dat vervelen is, want uiteindelijk zijn dat dingen die ook leuk zijn en iets kunnen bijbrengen.

22. Wat wilde je vroeger worden?
Ik denk niet dat ik echt 1 bepaald beroep in gedachten had, maar ik zag me wel al redelijk snel op een kantoor werken met veel papieren en dossiers.

23. Met welke auto rijd je?
Een Skoda Octavia, sinds vorig jaar mijn bedrijfswagen.

24. Wat voor jobs heb je gehad?
Ik heb eerst in de evenementensector gewerkt, daarna een aantal interims gedaan in events en marketing om daarna terecht te komen bij de ondernemers en hen te adviseren.

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?
Ik woon maar een kilometer of 5 van mijn ouderlijk huis (waar ik ook thuis geboren ben) en als ik in mijn nieuwe huis zit is dat zelfs nog dichterbij.

 

14 gedachten over “The randomness of being”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s