Lieze checkt in

Lieze checkt in #192

Lieze checkt in

Ik reed deze week naar de winkel, stond op de parking en had zin om te wenen (ik deed het daar niet, maar er vloeiden heel veel tranen op andere momenten deze week). Want hoe onnozel het ook is, ik wil naar de supermarkt kunnen zonder dat ik moet aanschuiven, zonder dat ik moet kijken waar de ontsmette karren staan, zonder dat ik moet nadenken over de mensen rond mij. Ik wil terug naar normaal.

Op sommige plaatsen zie ik al opiniestukken over niet terug gaan naar normaal, maar dat we deze situatie moeten aangrijpen om dingen te veranderen aan de maatschappij. En op sommige vlakken wil ik dat nog wel volgen (de digitale revolutie die sommige ondernemers doormaken, thuiswerk mogelijk voor meer mensen, zo van die dingen), maar over het algemeen mag er heel wat terugkomen van hoe het vroeger was.

Ik heb immers al zoveel dingen waar ik mee worstel dat ik die normaliteit nodig heb. Het is al chaotisch genoeg in mijn hoofd zonder dat er zoveel dingen anders zijn dan anders. Aanpassen vraagt dan eens zoveel energie en terug gaan naar normaal gaat hopelijk de chaos ook een beetje kalmeren. Ik voel nu dan ook heel hard dat het genoeg geweest is. De veerkracht is weg en ik ga ook wel een tijdje nodig hebben om die terug te vinden denk ik. Geef mij dus maar normaal. Mijn wereld heeft al een paar keer teveel op z’n kop gestaan in mijn leven.

 

15 gedachten over “Lieze checkt in #192”

 1. Van die berichten over niet meer terug naar normaal gaan word ik heel zenuwachtig. Alsjeblieft, terug naar normaal. Oké, behalve dan misschien al dat gehaast de hele dag. Maar ik neem aan dat mensen nu toch inmiddels geleerd hebben dat het ook anders kan?
  Helemaal met je eens dus! En eh… even huilen op de parkeerplaats bij de winkel? Lijkt me een prima idee hoor, in deze tijd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Precies dat! Ik heb exact hetzelfde gevoel.. er mag meer burgerzin blijven, flexibiliteit naar thuiswerk toe en meer respect voor de natuur,… maar ik wil terug naar normaal. Gaan en staan waar ik wil vooral. Zonder bang te zijn of anderhalve meter opzij te springen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Helemaal mee eens. Vaak heb ik ook het gevoel, dat men de huidige situatie gebruikt om een aantal veranderingen, die men normaal er niet door zou krijgen, bv. de controle door een app, nu af te dwingen. Alsof we in een diktatuur leven. En dat gevoel gaat erg tegen mijn democratische hart in. Wachten op een vacin is ook fout, gewoon weer de mensen meer eigenverantwoordelijkheid geven, en ze vertrouwen. Dat verwacht ik van de regeringen!

  Like

  1. Het is het ‘goede’ deel van de bevolking g dat mee gestraft wordt voor de minderheid die niet wil luisteren. Als een dictatuur voelt het voor mij nu niet, maar overheidscommunicatie is iets waar nog sterk aan gewerkt kan (en zelfs moet) worden.

   Like

 4. Gek genoeg hoeft ‘normaal’ niet per se voor mij. Ik sta in het onderwijs, vanaf het vierde middelbaar, en ik merk dat een aantal zaken prima digitaal kunnen, andere dan weer niet natuurlijk. Maar mijn hart bloedt voor de kinderen (ook voor mijn leerlingen), die bepaalde stukken van ‘normaal’ heel hard missen. Zoals mee naar de winkel mogen, een uitstapje doen, afspreken met vriendjes en neefjes en nichtjes. Dat dan weer wel. Maar ik geniet ervan dat de auto alléén gebruikt wordt voor de wekelijkse iets grotere boodschappen. Ik geniet ervan dat ik niet elke avond moet bedenken of alles voor morgen in orde is. Ik kan mijn kinderen soms achter het behang plakken, maar ik geniet ervan dat ik bij hen kan zijn en zo veel van hen zie. En ik geniet ervan dat bepaalde afspraken en feestjes en dat soort sociale evenementen nu niet kan, en niemand zich afvraagt waarom ik daar tegen op zie.

  Like

 5. Ik vind het ook dubbel maar verlang ook wel naar wat meer rust en minder chaos vooral. Ik heb nu vooral het gevoel dat ik mijn adem aan het inhouden ben en van zodra alles weer wat normaal wordt (of normaler) denk ik dat ik mijn klopke ga hebben.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik wil niet noodzakelijk terug naar die files en dat non-stop gevoel van achter de feiten aan te hollen. Maar voor de rest, hoe sneller we terug naar normaal kunnen gaan hoe liever wat mij betreft :-)

  Like

 7. Superherkenbaar! Ik hoor veel mensen neerbuigend doen over teruggaan naar hoe het was, maar ik vond dat echt zo slecht niet haha. Iets minder drukte mag wel, maar daar probeerde ik de laatste tijd sowieso al zelf over te waken. Op naar normaal! :)

  Geliked door 1 persoon

 8. Dikke knuffel

  het is en blijft ook beangstigend soms als je ziet hoe we op korte tijd geëvolueerd zijn naar een maatschappij waar we elkaars aanwezigheid moeten wantrouwen, ontsmetten wat een ander aangeraakt heeft enz. het is niet fijn nee en hopelijk duurt dat aspect ook niet te lang… hup hup met die medicijnen en vaccins, duimen dat al die focus ook snel succes oplevert.

  De rust en digitaliseren, die vind ik wel geweldig fijn hoor.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s